Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Pensionari militari în faţa judecătorului


Aproximativ 30 de cadre militare din Vrancea, care s-au ales cu pensiile diminuate la începutul acestui an, au fost prezente în fața judecătorului, ieri, pentru a contesta decizia de pensionare din ianuarie, prin care au primit mai puțini bani. Aflate la primul termen de judecată, toate procesele au fost amânate pentru începutul lunii mai, după ce a fost invocată excepția lipsei de interes. La termenul următor, fiecare militar în parte trebuie să precizeze, argumentat, ce avantaje ar obține dacă s-ar anula decizia prin care pensiile au fost recalculate, raportat la salariul mediu pe economie.
Cadrele militare care au trecut prin fața judecătorului ieri, au spus că în luna ia-nuarie 2011 au primit mai puțini bani ca în decembrie 2010 și abia în februarie au primit și diferența. „Acea recalculare este tehnic greșită. În ultimii patru ani, în perioada 2005-2008, am avut gradul de comandant. Dânșii au calculat pensia pentru grupa de muncă zero, nu au luat în considerare acea perioadă. Au calculat greșit și pentru asta depun documente”, a declarat unul dintre contestatari.
În luna ianuarie, pensionarii militari au primit pensii dimi-nuate cu 40-60%, în unele cazuri fiind mai mici decât 3.000 lei, deși au fost asigurați, în repetate rânduri, că pensiile nu vor scădea sub această va-loare. În majoritatea cazurilor, pensiile au fost recalculate la salariul mediu pe economie, fapt care i-a nemulțumit pe foștii militari, care au contestat în instanță această decizie.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?