Ediția: Vineri 6 Iunie 2025 Nr. 6894

Controlul porţiilor


Majoritatea persoanelor, atunci când se așează la masă, cu siguranță nu se gândesc la controlul porțiilor pe care le vor consuma. Pentru cei care își doresc să nu aibă probleme cu kilogramele în plus acest lucru ar trebui să fie unul de luat în seamă. În condițiile în care alimentele depășesc cu mult nivelul standard al caloriilor, mărimile porțiilor sunt foarte importante. Primul pas este cel de a învăța care este cantitatea corectă pe care trebuie să o consumați. În funcție de valorile nutriționale ale fiecărui aliment în parte puteți stabili cu ajutorul unui medic nutriționist care ar fi porția ideală pentru dumnea-voastră. Pe lângă această etapă obișnuiți-vă să serviți mâncarea în vase de dimensiuni mici. De asemenea renunțând la modul tradițional de servire a mâncărurilor, la masă, ar fi o idee foarte bună. Farfuriile așezate pe masă la fel ca la restaurante, cu alimentele frumos ornate, sunt ideale dacă vreți să nu vă ispitească nimic din ce v-ar putea da peste cap dieta. Măsurați cu atenție uleiul folosit pentru a găti și grăsi-mile consumate pe parcursul unei zile. De asemenea consumați multe legume și fructe, cât mai proaspete, și ascultați-vă stomacul. Mâncați când vă este foame și opriți-vă când simțiți că aceasta s-a potolit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?