Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Mai multe paturi în spitalele vrâncene


Deși anul trecut spitalele vrâncene au pierdut peste 100 de paturi, 2011 vine cu vești bune pentru vrânceni. Ministerul Sănătății (MS) a ajuns la concluzia că a redus numărul de paturi în Vrancea degeaba, căci acum trebuie să îl majoreze.
Astfel, potrivit unui comunicat al MS, în urma aplicării Planului Național de Paturi, în spitalele vrâncene vor exista ușoare creșteri.
În luna iunie a anului trecut, Direcția de Sănătate Publică Vrancea a realizat controale în unitățile spita-licești din județ, după ce MS a dat o hotărâre în ceea ce privește structura paturilor din spitale. Astfel, până în luna iunie, erau în spitalele vrâncene aproximativ 1.400 de paturi (3,61 la mia de locuitori), iar după noua structură, spitalele au mai rămas cu 1.265 de paturi. Cele 122 de paturi au dispărut din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani (93 de paturi), Spitalul Comunal Vidra (8 paturi), Spitalul Orășenesc Panciu (8 paturi), Spitalul Municipal Adjud (12 paturi de zi), Spitalul Orășenesc Mărășești (8 paturi). Singurul spital care a ieșit în câștig după restructurarea paturilor, a fost Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, care a primit 10 paturi în plus pentru Secția de Psihiatrie Pediatrică de la Dumitrești.
La elaborarea Planului Național de Paturi, MS a luat în calcul numărul și procentul bolnavilor care se tratează în fiecare județ, în regim de spitalizare conti-nuă, defalcat pe numărul de pacienți care au domiciliul în județul respectiv, și pacienți proveniți din alte județe.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?