Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Trebuie modernizate drumurile forestiere“


Peste 50 de km de drumuri forestiere sunt propuși pentru a fi modernizați în cadrul unui amplu proiect prin care deputatul social-democrat Cristian Dumitrescu vrea să susțină dezvoltarea și protejarea Vrancei istorice. În acest proiect sunt cuprinse drumurile forestiere din localitățile Negrilești, Paltin, Spulber și Tulnici. „Pentru a proteja Munții Vrancei, fauna și flora  este nevoie de un amplu proiect de refacere și moder-nizare a drumurilor forestiere, abandonate în ultimii ani de actuala guvernare, care nu a mai acordat fonduri localităților conduse de primari ai Partidului Social Democrat. Întrucât nu poți proteja pădurile fără să ai drumuri de acees pentru igie-nizarea periodică a acestora, voi susține întocmirea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Dacă până acum aceste proiecte erau întocmite de firme de consultanță pe care autoritățile locale erau obligate să le plătească, de această dată voi sprijini personal întocmirea acestor proiecte deoarece autoritățile locale nu au posibilitatea financiară să o facă”, ne-a spus deputatul Cristian Dumitrescu.
De altfel, biroul parlamentar din Odobești al deputatului Cristian Dumitrescu a devenit în ultimul an un punct inconturnabil pentru primarii din Colegiul IV Odobești. Este locul unde, săptămânal, se desfășoară întâlniri între cetățeni din Colegiu, oameni de afaceri și specialiști în consultanță, care-i consiliază gratuit pe cei care doresc să acceseze proiecte europene. 

Drumuri predate autorităților locale

La nivelul județului Vrancea există o rețea de 926 de kilometri de drumuri forestiere, din care peste 600 de kilometri urmează să fie predați autorităților locale. „În județ sunt 143 de drumuri forestiere cu o lungime de 652 de kilometri care urmează să fie predate în administrarea unităților administrativ teritoriale, conform Legii 192 /2010”, a precizat inginerul silvic Gică Duță.
Ca urmare a trecerii drumurilor forestiere în administrarea unităților administrativ-teritoriale, primăriile vor putea accesa Măsura 125b din PNDR, pentru modernizarea drumurilor forestiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?