Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

„Colectarea“ câinilor, reclamată de cetăţeni


Abia ce a început primăria Adjud să adune câinii comunitari, că mai mulți locuitori ai orașului s-au gândit să trimită o reclamație la Protecția Animalelor, pe motiv că patrupedele sunt maltratate fizic și psihic în timpul colectării. Drept urmare, administrația locală a sistat acțiunea de strângere a maidanezilor. Cei care nu au făcut reclamații sunt revoltați de gestul vecinilor lor.

Federația a trimis o înștiințare către primar, căruia i se învederează că acțiunile de „gestionare” a câinilor fără stăpân desfășurate de către municipalitate sunt ilegale. „Având în vedere sesizările făcute de cetățeni ai orașului Adjud, referitoare la colectarea câinilor de pe raza orașului și cazarea lor în adăpostul care funcționează sub administrarea primăriei, vă informăm că toate acțiunile de «gestionare» a câinilor fără stăpân desfășurate de către municipalitate sunt ilegale”, se precizează în adresa trimisă de Federație Primăriei Adjud. Primarului Constantin Armencea i s-a pus în vedere să stopeze acțiunile de prindere a câinilor și să-i elibereze pe cei aflați în adăpost, în caz contrar urmând a fi sancționat cu amendă penală sau închisoare.
Edilul Adjudului a precizat că toate activitățile de colectare a câinilor comunitari s-au făcut potrivit normelor, animalele nefiind maltratate. „Începusem să mai colectăm de pe străzi câini maidanezi, deoarece numărul lor crește simțitor și este de datoria primăriei să confere siguranță și curățenie în municipiu, dar a trebuit să stopăm acțiunile din cauza unor cetățeni care au făcut reclamație la Protecția Animalelor. Å¢in să menționez că activitatea de strângere a acestor câini era perfect legală, conform normelor, dar până la elaborarea unui cadru legal care să ne ofere protecție, am decis sistarea acțiunilor. Majoritatea adjudenilor au făcut plângeri împotriva acestor câini, care i-au îngrozit, dar acum nu mai pot face nimic, deoarece nu vreau să fiu cercetat penal”, a afirmat Armencea.
Adjudenii umblă, din nou, cu frica în sân din cauza mai-danezilor. „Acum aud așa ceva și sunt foarte revoltată, deoarece atunci când primăria începe să ia atitudine în cazul acestor câini periculoși, oamenii se opun. Eu numesc asta răutate. Acei oameni care au făcut reclamația, nu se gândesc că multe persoane au fost mușcate de câini, iar cei mai afectați sunt copiii. Trebuie să ne unim și să facem ceva cu câinii maidanezi, că nu se mai poate așa ceva, sunt prea mulți și foarte periculoși”, a spus indignată Geta Adronic.

Haită de câini lupi

Adjudul este sufocat de numărul mare de câini comunitari care „își duc veacul” prin-tre blocuri și chiar în centrul municipiului. S-a ajuns în si-tuația în care oamenii sunt nevoiți să ocolească animalele, de frică să nu fie mușcați. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când o haită de câini lupi stătea pe scările unui magazin de mobilă, iar adjudenii au fost nevoiți să-i evite, pentru a nu-i deranja. „Am ajuns de râsul lumii, câinii au prioritate în fața oamenilor. Noi trebuie   să-i ocolim pentru a evita un atac, iar alții fac sesizări. Ar trebui ca cei care au făcut sesizarea să-i ia acasă, să doarmă cu ei în pat. Noi nu avem ce mânca și ei își ocupă timpul cu prostii”, a precizat un adjudean.
Oamenii sunt sătui de mizeria și infecțiile cauzate de câinii comunitari, ca să nu mai vorbim de mușcăturile suferite de unii dintre ei. Până se vor lua măsuri care să permită colectarea fără intervențiile răuvoitoare, adjudenii vor face ce știu mai bine: să ocolească pentru a scăpa de câinii fără stăpân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?