Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Dascălii vrânceni au strigat „Jos Guvernul! “


Profesorii vrânceni au mărșăluit ieri pe străzile capitalei, alături de alte mii de sindicaliști din toată țara. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de noul Cod al Muncii, pentru care guvernanții portocalii și-au asumat răspunderea în Parlament, dar și de măsurile de austeritate luate în ultimul an. Potrivit acestora, noul Cod al Muncii va condamna salariatul la chin și abuzuri fără precedent.

Aproximativ 50 de profesori vrânceni, înarmați cu pancarte și mesaje dure la adresa guvernanților, și-au strigat nemulțumirea ieri, în capitală, în spe-ranța că vocea lor se va face auzită și vor fi adoptate cât mai urgent măsuri ferme de redresare a economiei României. Profund nemulțumiți de traiul tot mai greu pe care îl duc, profesorii vrânceni au scandat și au cerut demiterea Guvernului, care în opinia lor, nu a făcut altceva decât să condamne la sărăcie o întreagă națiune și mai grav, să îngroape sistemul educațional, care a ajuns într-o situație fără precedent. „Având în vedere că speranța moare ultima, am rămas cu speranța că lucrurile se vor aranja în avantajul nostru. Toți cei care am fost astăzi (ieri-n.r.) în Piața Constituției, am mers cu aceeași dorință: să pice Guvernul. Cu siguranță guvernanții nu s-au speriat, dar și-au dat seama că nimeni nu-i mai suportă și sperăm să aibă demnitatea să plece, să lase pe alții”, a precizat Emil Tudor, secretar al Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea.
Profesorii vrânceni amenință că vor continua protestele, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la modul abuziv în care actuala guvernare conduce destinele țării. „Am fost în Piața Constituției să susțin, alături de opoziție, moțiunea de cenzură, deoarece sunt împotriva acestui Guvern odios! De asemenea, am protestat ca acest Cod al Muncii, denumit codul sclaviei în România, să nu se aplice. Nu am făcut altceva decât să susțin revendicările  tuturor colegilor mei, cadre didactice membre SLI. Singura soluție pentru România și pentru toți românii, indiferent că lucrează la stat sau la privat, este ca Băsescu și Boc să dispară definitiv și să rămână doar în manualele de istorie”, a spus Aurel Åželaru, lider de sindicat SLI la Åžcoala din Bordești. Profesorii vrânceni plecați să protesteze la București, sunt revoltați și de adoptarea Legii Educației, care va crea o degringoladă fără precedent în sistemul educațional, promovând totodată o manieră incorectă de promovare a dascălilor, singurul care va avea puterea supremă fiind directorul unității de învățământ, ales în funcție pe criterii politice și dirijat de interese fără nicio legătură cu binele învățământului. Nu în ultimul rând, plata profesorilor per capita va aduce un val și mai mare de nemulțumiri în rândul profesorilor, în special al debutanților, ale căror salarii sunt mai mult decât mizere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?