Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Grădiniţele centrale, luate cu asalt de părinţi


Părinții se grăbesc să-și înscrie copiii la grădiniță! Reprezentanții Ministerului Educației nu au decis perioada în care se pot face înscrieri, așa că fiecare director de grădiniță a stabilit perioada dorită. În Focșani, sunt  grădinițe unde s-au format deja primele grupe de copii. La Grădinița nr.2, de pildă, s-a format deja o grupă de prichindei, însă locuri disponibile mai sunt. Conducerea unității de învățământ susține că niciun prichindel nu va rămâne neînscris, evident, în limita locurilor disponibile. „Am început înscrierile și s-a format o clasă, deocamdată. A fost reabilitată grădinița anul trecut și s-au renovat mai multe clase. Pentru anul viitor, sunt șapte clase, care trebuie formate. Cei care nu au loc la grădinițele din municipiu, pot veni la noi să-și înscrie copiii. Mai există și etajul doi al clădirii, care este reabi-litat și în caz că sunt prea multe cereri se poate mobila, iar copiii pot învăța acolo. Spațiile noastre co-respund din toate punctele de vedere și așteptăm părinții să vină. Tot ce trebuie să facă este să completeze o cerere tip și să aleagă între grupele cu program normal sau cele cu program prelungit”, a precizat Ligia Georgescu, directorul Grădiniței nr.2.
Dacă unele grădinițe triază deja cererile, altele abia acum au dat start la înscrieri. Este și cazul Grădiniței nr.7. Aici, nici bine nu s-a anunțat că se primesc cereri de înscriere, că s-au și ocupat toate locurile pentru singura grupă ce se va forma la toamnă. Părinții ale căror cereri nu pot fi onorate, au fost direcționați către alte grădinițe. „Astăzi (ieri – n.r.)  a fost prima zi de înscrieri și s-au ocupat deja toate locurile. Noi suntem o grădiniță foarte solicitată, însă avem doar o singură grupă pentru anul școlar viitor, iar cereri am avut pentru două. Din lipsă de spațiu, nu am putut valida toate cererile. Am mai direcționat părinții spre alte grădinițe”, a spus Claudia Enache, directorul Grădiniței nr.7.

Din fașă, direct la grădiniță

Speriați că nu își vor vedea copiii înscriși la grădiniță, mulți dintre părinți au exagerat: au depus cereri, deși ai lor copii nici măcar nu au împlinit 3 ani. „Deoarece părinții au venit încă din luna ianuarie     să-și înscrie copiii, nu am vrut să-i plimbăm pe drumuri și am acceptat cererile. Avem două clase formate, iar locuri libere mai sunt doar pentru trei copii. Am avut multe cereri pentru copii care nu au împlinit nici măcar 3 ani. Aceste cereri nu le-am putut onora”, a spus Adrieana Soare, directorul Grădiniței nr. 23.

Grădinițele de centru, favorite

Așa cum era de așteptat, grădinițele centrale au fost luate cu asalt de părinți, în vreme ce grădinițele considerate a fi de cartier abia dacă își vor ocupa toate locurile până la începutul noului an școlar. „Nu am primit o înștiințare de la Minister în legătură cu perioada înscrierilor copiilor la grădiniță, însă fiecare dintre managerii unităților a stabilit o perioadă pentru acest lucru. Din ceea ce știu, unele grădinițe au început înscrierile și deja s-au ocupat locurile, iar altele încă așteaptă părinții. Din câte cunosc, grădinițele din centru sunt cele mai căutate și au fost multe cereri care nu au fost aprobate. Cei care nu au putut ocupa un loc la grădinița dorită se pot duce să-și înscrie copiii la alte grădinițe”, a declarat Cristina Mazilu, inspector pentru învățământ preșcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?