Ediția: Duminică 8 Iunie 2025 Nr. 6894

Sănătatea creşte în ghivece


Atunci când este frig afară, când nu întrezărim nici măcar un fir de iarbă verde printre grămezile de zăpadă, atunci când vântul puternic ne încetinește mersul și parcă ne face să devenim din ce în ce mai slăbiți, simțim nevoia să mâncăm sănătos, proaspăt, verde. Din păcate, în grădină nu mai crește nimic, însă putem planta câte ceva în ghivece, pe care să le așezăm pe pervazul ferestrei. Varză proaspătă, salată, dar și alte verdețuri – toate acestea conțin vitamine, minerale și alte oligoelemente necesare unui organism sănătos și puternic. Pentru această „grădină” avem nevoie de recipiente, pământ bun, semințe, apă și un spațiu călduros și luminos. La doar 5 zile după însămânțare, se poate observa un „covoraș” verde pe suprafața pământului.
 
Ce se poate planta

Chiar și în anotimpul rece ne putem răsfața cu legume proaspete și 100% naturale, care pe lângă faptul că sunt alimente sănătoase, reprezintă și decorațiuni minunate pentru pervazul oricărei locuințe: brocoli, mazărea, lintea, soia, rucola, salata, cerealele sau varza sunt doar câteva dintre legumele sănătoase pe care le putem avea la îndemână în orice anotimp. Pe lângă acest lucru, aceste plante care cresc în ghiveci ne înfrumusețează pervazul și totodată întreaga locuință, răspândind arome plăcute și o energie pozitivă aparte.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?