Via Transilvanica, traseul turistic care străbate România, are, începând de marți, o a treia poartă de intrare, la ‘kilometrul zero’ al municipiului Brașov, în Piața Sfatului. Pentru a marca acest lucru, reprezentanții Tășuleasa Social au amplasat, aici, o bornă de andezit, care este, de fapt, o lucrare de artă, realizată în cadrul taberelor de sculptură organizate de Asociație. Odată cu deschiderea acestei extensii, care unește Brașovul cu comuna Viscri, drumeții vor avea la dispoziție trei intrări: Putna, la nord, Brașovul, în centru, și Drobeta-Turnu Severin, în sud, iar lungimea totală a traseului va crește de 1.400 la 1.575 de km.
‘Eu consider că amplasarea acestei borne este un moment special, pentru că am reușit să conectăm Via Transilvanica și Brașovul, astfel cele mai căutate și recomandate destinații turistice din România, inclusiv în cele mai importante publicații din lume, sunt parte a aceleiași povești’, a declarat Damaschin Berende, Trail manager pe Via Transilvanica.
Pe lângă borna din Piața Sfatului, pe teritoriul administrativ al Brașovului sunt deja amplasate alte 9 borne kilometrice, o parte fiind de asemenea în municipiul Brașov.
‘Este foarte important pentru brașoveni și pentru cei care ne vizitează orașul să știe că de aici începe traseul Via Transilvanica. Următoarea bornă este un pic mai sus, în Piața Unirii, la Prima Școală Românească, cealaltă în zona Podul Crețului, la Troițe, și, de asemenea, sus, înspre Poiană, pe la Pietrele lui Solomon. Mă bucur foarte mult că am ajuns să facem acest lucru aici. Pentru Brașov înseamnă foarte mult, ca și pentru cei care ne vizitează orașul’, a spus primarul George Scripcaru. Întreg traseul Via Transilvanica este semnalizat și marcat cu stâlpi indicatori, marcaje cu vopsea și borne kilometrice din andezit, fiecare reprezentând o operă de artă unică.
Foto: Gazeta Brașovului