Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

25 de cruci în faţa Ministerului Educaţiei


Studenții au protestat, ieri, cu 25 de cruci din lemn în fața sediului Ministerului Educației, pentru a simboliza înmormântarea ultimului pilon al reprezentării studențești în forurile decizionale din mediul universitar. Aproximativ 100 de studenți au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv la Ministerul Educației.
Studenții au plecat în marș de la Complexul Grozăvești cu 25 de cruci din lemn, pe care apoi le-au pus în fața Ministerului Educației, pentru a simboliza cimitirul în care au fost înmormântate cele 25 de procente din ultimul pilon al reprezentativității studențești în forurile decizionale din universități.
„Acesta este ultimul pilon, iar importanța lui este majoră întrucât studenții reprezentanți utilizează 25 la sută în alegerea rectorului o dată la patru ani ca un factor de influență asupra planului managerial al viitorului rector. 25 la sută nu este un procent mare, dar este îndeajuns pentru a transforma studenții într-un factor de luat în seamă pentru următorii patru ani, studenții reprezentând peste 80 la sută din comunitatea academică”, a declarat vicepreședintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Cristina Ramona Fiț.

Chiar și cu 25 la sută, nimic nu garantează că noul rector va lua în considerare nevoile și prioritățile studenților, însă diminuarea acestuia foarte aproape de zero va încuraja echipele de management ale universitățiilor de a trata din perspectivă proprie problemele studențești, susțin reprezentanții ANOSR.
„Un învățământ centrat pe student, un tip de învățământ spre care cel românesc aspiră, se bazează participarea activă a studenților în întreaga dimensiune a procesului academic”, a mai spus Cristina Fiț.
ANOSR continuă și joi protestele, când este programată o altă întâlnire cu ministrul Educației, Daniel Funeriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?