Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Şoferii care conduc periculos, condamnaţi să lucreze ca poliţişti rutieri


India, țara în care traficul rutier este poate cel mai pe-riculos din lume, îi pedepsește pe șoferii care conduc imprudent obligându-i să lucreze ca polițiști rutieri, conform publicației britanice The Telegraph. Bharti Arora, adjunctul șefului de poliție din Gurgaon, a inițiat un nou set de măsuri împotriva șoferilor imprudenți, obligându-i să lucreze în dirijarea circulației.
Ea a explicat că această nouă abordare era necesară pentru că simplele amenzi de 100 de rupii (aproape 2 euro), ce se plăteau pe loc pentru încălcarea regulilor de circulație, nu mai erau eficiente. ‘Noi îi amendam, dar nu prea aveam rezultate pentru că amenda este de doar 100 de rupii. Așa că am decis să-i punem să muncească în dirijarea circulației pentru că nu este o muncă ușoară și vor înțelege mai bine de ce trebuie să respecte regulile în trafic’, a explicat ea.
În prezent, șoferii indisciplinați sunt trași pe dreapta, amendați, și apoi timp de cel puțin jumătate de oră trebuie să-l ajute pe polițistul rutier să fluidizeze traficul pe porțiunea de drum la a cărei blocare au participat. ‘Fac această treabă fie că le place sau nu.
Unii sunt ostili, alții doresc să ajute dar majoritatea susțin că această măsură i-a determinat să-și schimbe atitudinea’, mai susține Arora.
Într-o țară celebră pentru haosul din trafic, această măsură poate da rezultate bune. ‘Împărțim 1.000 de amenzi pentru șoferi în fiecare zi doar în Gurgaon. Dacă am avea și câte 1.000 de noi polițiști rutieri care să ne ajute în fiecare zi, cu siguranță că lucrurile se vor îmbunătăți’, a concluzionat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?