Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Pachetul copiilor pentru şcoală sau grădiniţă


Cu siguranță mulți părinți își pun întrebări și își fac griji cu privire la pachețelul cu mâncare pe care îl pregătesc în fiecare dimineață pentru cei mici. Fie că merg la grădiniță sau la școală, aceștia au mâncarea în ghiozdănel. Nu de puține ori părinții au o mare dilemă: ce fel de mâncare sau sandwich să mai prepare pentru cel mic? Cum să procedeze să fie atât gustos, cât și foarte sănătos?
Iată câteva idei:

Frigărui cu brânză
 – se aranjează pe un bețigaș (cu capetele neapărat rotunjite) cubulețe cu 2-3 tipuri de brânză. Între acestea se înfig și bucățele de fructe și legume (ardei gras, măsline, roșii cherry, struguri de masă, etc.). Pe lângă aceste frigărui, pot fi adăugate și câteva felii de pâine neagră cu semințe sau din făină integrală.
 
Chifle cu brânză proaspătă și legume
 – chiflele din făină integrală se taie jumătăți, se ung cu brânză tartinabilă, iar deasupra se așează morcov ras, ridichi tăiate foarte fin și alte legume proaspete.
 
Miniburger
 – a mai rămas friptură din piept de pui de la masa de prânz? Ei bine, aceasta poate fi tăiată în felii potrivite, așezată între două jumătăți de chiflă din făină integrală, deasupra adăugată o frunză de salată și felii de roșii.
 
Un desert sănătos
 – se amestecă într-un bol fructe și legume tăiate în cubulețe. Se adaugă stafide și nuci. Dacă doriți, puteți amesteca toate fructele cu iaurt sărac în grăsimi, iar deasupra să vărsați 2- 3 picături de miere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?