Ediția: Luni 7 Iulie 2025 Nr. 6914

Sărăţele cu brânză


Ingrediente:
700 g făină
350 g unt rece ciopârțit cu furculița/cuțitul
100 g margarină
1 lingură cilli
2 prafuri de sare
380 g brânză proaspătă de vacă
190 g brânză cu mucegai, mărunțită – Danish blue
1 lingură cu vârf de susan
2 ouă
100 g corn flakes zdrobit
 
Mod de preparare:
Pui ingredientele într-un vas, în ordinea precizată în listă, și te faci că amesteci bine… apoi chiar te implici. Amesteci repede repede, faci o bilă ca o minge de fotbal și o pui în frigider, să stea o oră la rece. După, pudrezi planșa de lucru cu niște făină, și întinzi a-luatul cam de 1 cm grosime sau mai mult, depinde cum le preferi. Dacă n-ai nici o formă specială, folosești o halbă / pahar de bere și te-ai scos. Le ungi cu puțin ou și presari niște semințe de susan. Pregătești o tavă mare de cuptor, vezi să nu uiți de foaia de copt și așezi sărățelele. Cuptorul îl încingi cu vreo 5 minute înainte, apoi dai tava la cuptor pentru 20 -25 minute la 180 grade.
Sărățelele astea sunt atât de milostive cu papilele gustative, fac casă bună chiar și cu-n pahar cu lapte acru, dar să nu punem la îndoială prietenia cu o bere rece.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?