Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Preşcolarii, la şcoală mai devreme


Clasa pregătitoare va fi introdusă în învățământul primar începând cu anul școlar 2012 – 2013. Așa că Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului a solicitat Inspectoratelor să realizeze o situație, până pe 15 aprilie, cu numărul copiilor care vor fi înscriși în anul școlar 2012-2013 în clasa pregătitoare, numărul de clase pregătitoare, numărul de cadre didactice din învățământul primar calificate pentru încadrarea la clasa pregătitoare. În anul școlar 2011-2012, copiii de 6 ani vor putea fi înscriși ori în grupa pregătitoare, ori la clasa I, în conformitate cu normele metodologice aflate în vigoare.
Potrivit notei primite la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, noua Lege a Educației prevede clar că la solicitarea scrisă a părinților, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârșitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Următorul pas pe care trebuie să îl facă șefii învățământului vrâncean pentru a pune în aplicare această măsură este să întocmească o situație precisă privind numărul cadrelor didactice calificate pentru încadrarea la clase pregătitoare. Existența sau inexistența spațiilor necesare pentru clasele pregătitoare în unitățile de învățământ este un alt aspect deosebit de important, pe care reprezentanții ISJ Vrancea vor trebui să îl aibă în vedere.
În anul școlar 2011-2012, copiii de 6 ani vor putea fi înscriși ori în grupa pregătitoare ori la clasa I în conformitate cu normele metodologice aflate în vigoare. Copiii de 6 ani care în anul școlar 2011-2012 vor fi înscriși la grădiniță în grupa mare vor urma în anul școlar următor cursurile clasei I. Alături de acest raport va trebui întocmit și un plan coerent de punere în aplicare a prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?