Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Îngrijirea mâinilor


Îngrijirea mâinilor este o etapă extrem de importantă în igiena personală, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Mâinile sunt vizibile în permanență în timp ce gesticulezi și sar tot timpul în ochi, deci trebuie să le acorzi atenția și îngrijirea necesară. În sezonul rece sau cald, iarna sau vara, mâinile au nevoie de o cremă hidratantă care să asigure un aspect catifelat pielii.

Îngrijirea mâinilor și unghiilor cu ajutorul plantelor medicinale
Pentru mâini și unghii este recomandat sucul din coada șoricelului (acesta se obține prin pisarea și stoarcerea frunzelor). Acest tratament naturist trebuie urmat aproximativ o lună pentru rezultate optime. De asemenea, sunt indicate măștile cu gălbenele, pedicuță, rostopască, aloe vera sau mușețel. Aceste măști pot fi preparate în casă, prin mărunțirea plantelor și amestecarea acestora cu miere și alte plante medicinale.
 
Mască cu cartofi
Curăță 2 cartofi de coajă și apoi pune-i la fiert până se înmoaie, zdrobește-i și apoi adaugă o linguriță de untdelemn și smântână până obții o pastă mai consistentă. Aplic-o caldă pe mâini și las-o 15 minute, amidonul conținut de cartof repară ridurile mici formate pe dosul palmei, uleiul le înmoaie, iar smântâna hrănește epiderma în profunzime.
 
Pentru mâinile crăpate
 – se unge pielea cu un unguent cu gălbenele sau Aloe Vera.
 – se fac spălături sau tamponări cu decoct din frunze proaspete de morcovi.
 – se amestecă glicerină cu ulei de lămâie în cantități egale, și se ung mâinile de 4-5 ori pe zi.
 – se ung mâinile cu ulei de măsline.
 
Împachetarea cu miere
Freacă locurile aspre de pe mâini cu o felie de lămâie. Las-o să se usuce, apoi aplică un strat gros de miere, aproape zaharisită. Lămâia dizolvă asperitățile, iar mierea face pielea moale și fină.
 
Peeling cu nuci
Sparge o nucă, scoate-i miezul afară și rade-l. Amestecă miezul cu puțină miere și puțin untdelemn pentru a obține o pastă. Se întinde pe mâinile curățate înainte și se lasă cât mai mult să acționeze. Răzătura de nuci înlătură pelicula moartă de piele, uleiul  o-ngrașă, iar mierea o hrănește cu vitamine. Rețeta e recomandată persoanelor ce au mâinile aspre.
 
Pentru unghiile care se exfoliază sau se rup ușor
 – unghiile se freacă cu o felie de lămâie, timp de 10 zile, de 2-3 ori pe zi.
 – drojdie de bere înmuiată cu apă de tărâțe de grâu sau apă de făină de orez. Se face o pastă care se aplică pe unghii și se lasă 30 de minute. Tratamentul se repetă timp de 7-8 zile.
 
Ulei esențial de mirt
 – hrănește, hidratează și repară pielea mâinilor. Stimulează zona unghială prin activarea microcirculației, favorizarea hidratării keratinei, accelerarea cicatrizării, acțiune antiseptică.
 
Ulei de alune BIO
 – hidratează, mărește elasticitatea pielii și protejează epiderma. Penetrare rapidă, efect nongras.
 
Vitamina E
 – previne îmbătrânirea cutanată
 – permite refacerea filmului hidrolipidic al pielii, hrănește, protejează, hidratează epiderma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?