Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Examenul de Bacalaureat, simulat de liceeni


Elevii de clasa a XII-a au simulat ieri, pentru prima dată, emoțiile unui examen foarte important pentru viitorul lor: Bacalaureatul.
Așa-zisul examen s-a desfășurat după tipicul celui real, iar subiectele au fost elaborate la nivelul Inspectoratului Åžcolar Județean de către reprezentanții compartimentelor de specialitate, respectându-se întocmai modelul impus de Ministerul Educației. Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean trebuie să întocmească un raport, pentru a se stabili care au fost punctele slabe și care sunt plusurile cu care pornesc elevii în vederea susținerii testelor reale, în perioada iunie-iulie.
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, pentru sesiunea din iunie – iulie 2011 a examenului de Bacalaureat, înscrierile se vor derula în perioada 23 – 27 mai, în data de 27 mai urmând a se finaliza și cursurile pentru elevii de clasa a XII-a. Prima probă, cea orală la Limba și Literatura Română, se va susține în perioada 6 – 8 iunie. Proba de eva-luare a competențelor digitale se va susține în intervalul 13 – 17 iunie, urmând ca între 20 – 23 iunie absolvenții de liceu să susțină proba C, aceea de evaluare a competențelor într-o limbă străină. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română, este programată să aibă loc în data de 27 iunie. Potrivit aceluiași calendar, stabilit de Ministerul Educației, proba E, respectiv cea obligatorie a profilului, va avea loc în data de 29 iunie. În data de 1 iulie candidații vor susține proba la alegere a profilului și specia-lizării, urmând ca pe 3 iulie să fie afișate rezultatele. O zi mai târziu, adică pe 4 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00, candidații nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații. Rezultatele finale, vor fi afișate în data de 8 iulie 2011.
Candidații care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie, mai au o șansă în cadrul sesiunii de toamnă, care va debuta cu înscrierile, ce vor avea loc în intervalul 11 – 15 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?