Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Caravana Ştiinţei a pornit la drum prin judeţ


„Caravana IT & Science” și-a început periplul prin satele îndepărtate ale județului, pentru a-i învăța pe elevi carte, cu metode occidentale și resurse didactice atractive. Echipa formată din profesori și elevi ai Colegiului Național „Unirea”, în colaborare cu reprezentanții Asociației „Uniriștii”, au susținut prima lecție demonstrativă joi, la Åžcoala Generală din Slobozia Bradului. Astfel, elevii din Slobozia Bradului au pătruns tainele biologiei și chimiei prin prezentări și experimente, au descoperit noi utilizări ale calculatorului și au rezolvat exerciții și probleme din matematica aplicată. Experiența a fost una inedită atât pentru micuții din Slobozia Bradului, cât mai ales pentru elevii „uniriști”, multipli olimpici și premiați la concursurile naționale la care au luat parte.
Proiectul „Caravana IT & Science” le-a dat adolescenților posibilitatea să fie profesori pentru copiii de la țară, ceea ce pentru ei a reprezentat, de asemenea, o experiență inedită. Mai multe materiale, lecții interactive, demonstrații online și proiecte realizate în colaborare cu elevii din localitățile amintite vor fi postate pe pagina proiectului http://it-science.lufo.ro.
Vizita la Åžcoala din Slobozia Bradului a fost și un bun prilej de întâlnire cu „uniristul” Andrei Alexandru, olimpic la matematică, absolvent al școlii din localitate, în prezent bursier în Franța. Acesta a discutat cu cei prezenți și le-a împărtășit din experiența sa extrem de bogată în domeniul educațional. 
Pentru IT și programare s-au deplasat la Slobozia Bradului profesorii Genovica Vulpoiu și Emil Onea, care i-au avut alături pe elevii Ana-Maria Busuioc, Comin Poieană, Costin Åžerban și Cosmin Florea. Pentru a preda lecții de matematică, profesorii Marius Mohonea și Dan Popoiu au mers însoțiți de elevii Andrei Apostoaie, Daniel Chirana, Lucian Savin, Sorana Dincă, Cătălin Măric, Michael Gay. Colectivul pentru disciplina biologie a  fost compus din profesoara Corina Ciucu și elevii Mihai Marin, Elena  Cristea, Elena Vlad, Laura Cană, Adrian Bucur și Cosmin Ci-rimpei. Nu în  ultimul rând, chimia a fost predată de profesoara Maria Dochia și elevii Livia Cosma, Cătălin Lazăr, Paul Gafton, Iulia Bordei, Andreea Marcu, Åžtefan Ionuț.
În cadrul aceluiași proiect, fiecare școală participantă primește sprijin logistic pentru realizarea unei pagini de web a unității de învățământ și a unei arhive electronice, dar și câte un aparat foto performant, care să-i ajute pe elevi și dascălii lor într-o mai bună promovare a activităților școlare și educative.
Proiectul „Caravana IT & Science” este implementat de Colegiul Național „Unirea”, în colaborare cu Asociația „Uniriștii”, cu sprijin din partea Google U.K. Pentru început, vor beneficia de cursuri copiii de la școlile din Vintileasca, Slobozia Bradului, Paltin, Nereju și Spulber. Finanțatorii Google din zona educație au decis să ofere o susținere echivalentă sumei de  aproape 9.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?