Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

La cafea în timp ce colegii dădeau lucrare de control


Mai mulți elevi de la un liceu din Focșani au ales să meargă la cafea, chiar în timp ce colegii lor dădeau lucrare de control la limba română. Cei șapte tineri care chiuleau de la ore au fost legitimați de polițiști, care vor trimite informare la Inspectoratul Åžcolar pentru a face verificări. Reprezentanții ISJ vor ve-rifica cataloagele pentru a vedea dacă elevii care au chiulit de la ore au primit absențe.
Polițiștii de proximitate au organizat, ieri, o acțiune atât în Focșani, cât și în orașele Adjud, Panciu, Mărășești și Odobești, pentru a vedea dacă elevii stau prin baruri în timpul orelor de curs. Potrivit oamenilor legii, în cele cinci orașe au fost verificate 45 de baruri, mai ales cele situate în zona unităților de învățământ și au legitimat 86 de persoane. Dintre acestea, 63 erau elevi care absentau de la ore. Polițiștii au stat de vorbă cu barmanii și cu administratorii și i-au informat cu privire la sancțiunile pe care le-ar putea primi în cazul în care le vând copiilor alcool și țigări.
La acțiune a participat și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea, Åžtefan Buzărnescu, care împreună cu polițiștii a discutat cu cadrele didactice și a făcut verificări în câteva unități de învățământ cu privire la măsurile de securitate. „Au fost făcute verificări și la patru unități de învățământ cu privire la măsurile de securitate și am purtat discuții cu cadrele didactice pe tema violenței în școli și siguranței elevilor. Au fost câțiva elevi care au plecat de la ora de română, deoarece aveau lucrare. Nu au fost aplicate sancțiuni deoarece niciun elev nu a  fost găsit consumând băuturi alcoolice, dar vom face informare către Inspectoratul Åžcolar. Acțiunile de acest gen vor continua atât în Focșani, cât și în celelalte orașe”, a declarat subcomisarul Zorel Burlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?