Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Economia României, un pacient în stare critică


România este ca un pacient supus unei operații care a reușit, starea lui rămâne însă în continuare critică. O spune șeful delegației FMI în România care atrage atenția că economia întârzie să-și revină, deși programul de reforme a fost pus în aplicare în mod corect. Jeffrey Franks declară că sunt și măsuri care nu au avut succesul scontat, cum ar fi majorarea TVA-ului.
„Cred că am reușit să stabilizăm economia. Dar, mă veți întreba, cum rămâne cu creșterea economică? Îmi amintesc gluma cu chirurgul care face o operație foarte complicată și spune familiei pacientului – am o veste bună și una rea. Operația a reușit, din păcate pacientul a murit. Nu vrem să ajungem în punctul în care am stabilizat situația, dar pacientul, economia românească, a murit. Vrem să generăm creștere economică”, a declarat Jeffrey Franks, șeful delegației FMI.
Åži nu a fost singura comparație plastică a lui Franks. „Ne-a arătat un mineralier răsturnat și a zis că asta era România cum 2 ani. Acum România era un mineralier ruginit și viitorul un fel de șalupă, dar foarte mică. Cei de la sindicate a zis că nu vom încăpea toți”, a declarat Cezar Corâci.
Dincolo de glume, oficialii FMI au constat că unele măsuri luate de guvern s-au dovedit ineficiente. „Unul din colegi l-a întrebat pe Franks dacă creșterea TVA a avut efecte notabile, la creșterea încasărilor în buget, Jeffrey Fanks a recunoscut că datorită capacității administrative reduse a guvernului nu s-a întâmplat asta”, a declarat Cezar Corâci, președintele UGIR 1903.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?