Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Alimente pentru activitatea cerebrală


Dacă aveți de luat decizii în momente confuze, trebuie să fiți foarte atenți la alimentație. Alimentele sunt combustibilul de care aveți nevoie pentru a va păstra energia de-a lungul întregii zile. Creierul uman reprezintă doar 2% din greutatea corpului, dar are nevoie de 20% din necesarul de energie pentru bunul său mers. Puteți avea un randament cu până la 200% mai crescut dacă alegeți cele mai bune alimente. Este contraindicat să folosiți hormoni de creștere a masei musculare.

Beți cafea pentru memoria pe termen scurt
Cafeina ajută la încetinirea retardului activității cerebrale umane și îmbunătățește performanțele memoriei pe termen scurt. O cană de cafea pe zi ajută foarte mult. Este interzis să consumați băuturi energizante sau cafea în exces! Aceste excese pot să vă dăuneze somnului.
 
Consumați afine pentru memoria pe termen lung
Afinele sunt excelenți antioxidanți și ajută creierul uman să se mențină într-o bună stare de funcționare, împiedicând declanșarea unor afecțiuni precum Alzheimer și Parkinson. Afinele ajută la procesele cognitive (gândirea). Afinele sălbatice sunt antioxidanți perfecți, și le puteți culege în luna iulie, când se coc. Este interzis să consumați afine necoapte!
 Le puteți culege vara și ține la congelator, pentru a le putea consuma și în perioada de iarnă. Sunt delicioase, au vitamine și vă mențin silueta!

Consumați somon și scrumbie pentru o gândire rapidă
Carnea acestor pești conține acizi grași Omega-3, ceea ce împiedică blocajul cerebral. Conține și niacină, ce împiedică apariția bolii Alzheimer.  Este interzis să consumați înghețată pe bază de lapte gras!
 
Nu toate grăsimile sunt indicate
Grăsimile nesăturate pot bloca vasele de sânge, împiedicând nutrienții să circule în sânge și să ajungă la creier. Înghețata nu este un aliment sănătos.

Salata cu oțet este excelentă pentru energizare
Uleiul care este folosit la dressing-ul pentru salate împiedică digestia rapidă a proteinelor și carbohidraților din salate, ridicând nivelul energiei corpului nostru. Salatele trebuie să conțină spanac, lăptuci, deoarece conțin riboflavină. Puteți completa salatele cu ouă fierte tari, pentru cât mai multe proteine. Este interzis să consumați produse de patiserie (cornuri sau plăcinte)! Dacă veți consuma un mic-dejun bogat în proteine și hidro-carbohidrați, la două ore după ce ați mâncat, nivelul de triptofan va fi ridicat. Triptofanul conținut de carnea de curcan este cel care dă senzația de somn. Pentru a vă li-niști, consumați iaurt cu conți-nut scăzut de grăsimi sau diverși sâmburi: nuci, alune, etc. Trei grame de aminoacizi sunt foarte bune, dacă le consumați zilnic – lizină and argi-nină. Analiza hormonilor de stres a demonstrat că persoanele care iau amino-acizi prezintă o anxietate mai crescută decât altele. Iaurtul este sursa cea mai bună de lizină, iar nucile conțin arginină.
 
 Este interzis să beți sucuri acidulate
 Persoanele care beau 2 căni și jumătate de sucuri acidulate pe zi pot suferi de depresii și anxietate, în comparație cu cei care consumă mai puțin. Beți ceai de mentă pentru concentrare. Ceaiul de mentă vă ajută să vă concentrați mai bine și să aveți performanțe excelente. Este bine de știut că acest ceai este indicat mai ales seara.
 
 Este interzis să consumați bomboane
 Alimentele ce conțin multe zaharuri și glucoză, pe termen lung cauzează o stare mentală confuză. Este clar că trebuie să evitați aceste alimente.
 Pentru o stare mentală bună și poftă de viață este bine să consumați spanac și arugula. Arugula este o varietate de salată verde foarte aromată. Împreună cu spanacul, aceasta conține vitamina B, o componentă cheie a hormonilor ce ne fac să ne simțim bine – serotonină, dopamină, norepinefrină. Carența de B6 cauzează nervozitate, iritabilitate și chiar depresie.
Este interzis să consumați ciocolată albă
Ciocolata albă nu este ciocolată reală, deoarece nu conține cacao deloc. Deci, nu stimulează starea euforică cauzată de seroto-nină. Este mai bine să consumați ciocolată cu un procent de cacao cât mai mare – ciocolata amară este excelentă. Mai multă cacao înseamnă mai puține zaharuri și chimicale.

Pentru a vă ascuți simțurile, consumați     semințe de in
Inul este cea mai bună sursă de alfalinoleic, adică o grăsime sănătoasă, care îmbunătățește activitatea cerebrală a cortexului – unde se formează informația și unde se află centrul plăcerii. Este bine să utilizați uleiul de in la salate.
 
Este interzis să consumați alcool
Acest lucru este cât se poate de evident, dar trebuie să atragem atenția și asupra acestui aspect. Nu este contraindicat să beți un pahar de vin sau de băuturi alcoolice, totul este să nu exagerați. Starea euforică pe care o dă alcoolul este de scurtă durată și afectează sistemul nervos uman dacă este consumat în exces.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?