Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Aloe


Factorul curativ: frunze
Afecțiuni pentru care se recomandă: alergie, astm, anemie, artrite, artroze, afecțiuni ale prostatei, afecțiuni ale unghiilor, abcese, boli carențiale, bronșite, colită intestinală, cefalee, cistite, crampe musculare, combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei și radioterapiei, cataractă, constipație cronică, diabet zaharat, depresii, entorse, escoriații, erupții cutanate, foliculite, furunculoze, faringite, gingivite, hemoroizi, herpes, hepatită cronică, insomnie, inflamații cutanate, infecții fungice, întinderi musculare, ligamente, înțepături de insecte, keratroza, keratite, pancreatită cronică, psoriazis, piele uscată, scleroză multiplă, unghie încarnată, urticarie, viroze, vergeturi, varice, zonă zoster.
 
Prezentare generală
Denumirea uzuală: Aloe
Încă din antichitate, Aloe Vera a fost utilizată în tratarea diferitelor afecțiuni de către oamenii din întreaga lume, pentru efectele sale binefăcătoare asupra sănătății, dar și frumuseții.

Calități curative și acțiune farmaceutică:
Ca și P (osteogeneză); K necesar activității musculare; Fe, componență a hemoglobinei; Na necesar în schimbul de apă-săruri; CI este antiseptic; Mn cu Mg ajută sistemul nervos și muscular; Cu cu rol în metabolismul celular; Cr înlesnește activitatea enzimelor, scade lipemia; Zn cu rol în metabolismul protidic; Mono și polizaharide (aici intră Acemannan); Hormoni cu efect antiinflamator și stimulează regenerarea tisulară; Acid salicilic cu efect analgezic; Aminoacizi (7 din cei 8 aminoacizi esențiali și 11 din cei 14 neesențiali) – furnizează energie, au rol catalizator, reglează echilibrul chimic și contribuie la regenerarea tisulară; 9 Enzime și Steroizi (Colesterină, campestrina, beta-sitosterina cu efect antiinflamator și lupeol cu efect antiseptic și analgezic). Substanțe dezinfectante (lupeolul, acidul salicilic, compuși cu structură fenolica etc.) care distrug bacteriile, ciupercile, virușii, cu efect antibacterian, antivirotic și antifungic; lupeolul, acidul salicilic și magneziul au efect analgezic, care calmează eficient durerea. Conține cel puțin 3 acizi grași (sterine vegetale: colesterină, campesterina și beta-sterină) cu efect antiinflamator. Beta-sitosterina este agent anticolesterol. Întărește sistemul imunitar, are efect analgezic și calmează nervii, acce-lerează și norma-lizează metabolismul, regenerează vilo-zitățile intestinale și detoxifica organismul; are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator și poate chiar stimula regenerarea celulară; asigură combaterea numeroaselor probleme de sănătate și vindecă și ameliorează multe boli și anomalii. Planta hrănește, deto-xifică, normalizează tractul digestiv și favorizează absorbția alimentelor și echilibrează starea generală.
 

Recomandări:
Sucul proaspăt se folosește extern, comprese, ca medicament antiiradiant. Vindecă arsuri, inclusiv pe cele produse de iradiații, boli de piele, acnee, dermatite, eczeme etc.
Intern, se folosește sub formă de vin de aloe. Se consumă timp de 7 zile, câte 1 linguriță de 3 ori/zi, înainte de masă, apoi, 2 săptămâni câte 1 lingură de 3 ori/zi. În această perioadă, se exclud din alimentație ouăle și laptele. Se consumă supe de legume și fructe care nu trebuie să provină din zone cu exces de radioactivitate în sol. De asemenea, se pot procura geluri și creme. Precauții, contraindicații și alte comentarii nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?