Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Subaru va prezenta noul coupe la Geneva


Surse din interiorul companiei indică faptul că Subaru se pregătește să lanseze la Geneva un concept pe care se va baza noul model coupe. Noul model Subaru este rezultatul colaborării cu Toyota, cei doi producători lucrând la un model foarte asemănător, dar cu anumite elemente caracteristice. Noul Subaru FT-86 este rezultatul colaborării cu Toyota. Cele două companii vor produce două modele asemănătoare, diferențele fiind designul specific fiecărei companii, jantele, partea frontală și interiorul. Cu toate că inițial se credea că modelul Subaru va fi dotat cu un propulsor de 2.5 litri de  260 CP, se pare că japonezii au optat până la urmă pentru un propulsor boxer de 2.0 litri, la fel ca și Toyota. Ambele modele vor fi dotate cu tracțiune spate și cu transmisie automată cu șase rapoarte. Toyota a amânat lansarea noului coupe până în 2013.
Niponii au bazat această amânarea pe dorința de a îmbunătăți consumul. Subaru a renunțat la tracțiunea integrală datorită costului ridicat, declarând că dorește ca noul coupe să fie cât mai accesibil.
Design-ul ar putea fi inspirat de conceptul Impreza, concept prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Modelul coupe va fi primul care va beneficia de noul propulsor boxer, propulsor care până acum nu a suferit modificări majore. Propulsorul boxer a fost introdus de către Subaru acum 21 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?