Ediția: Duminică 6 Iulie 2025 Nr. 6913

Ragout ţărănesc cu pui şi ciuperci


Ingrediente:
1,5 kg pulpe de pui(sau curcan)
jumătate de cană făină
sare, piper
45 ml ulei de măsline
2 cepe tăiate în bucăți mai mari
1 ardei gras verde sau roșu tăiat bucăți
6 căței de usturoi zdrobiți
2 lingurițe de ierburi (busuioc,oregano,rozmarin,  cimbru)
500g ciuperci champinion tăiate felii (proaspete sau din conservă)
1 conservă de roșii în suc propriu (800ml)
125ml supă de pui
 
Mod de preparare:
Amestecați 3 linguri de făină cu sare și piper. Se dau pulpele prin făină condimentată și se prăjesc în jumătate de ulei (25ml) până se rumenesc. Dacă se absoarbe tot uleiul se mai poate adăuga. Se așează pulpele (eu am făcut cu carne de curcan pe care am curățat-o de pe os) într-o tavă termorezistentă. În tigaia în care am prăjit carnea se adaugă restul de ulei și călim ceapa, ardeiul, usturoiul cu condimentele 3-4 minute. Se adaugă ciupercile și se călesc la foc iute încă 5 min. Se adaugă restul de făină (2 linguri), se amestecă bine și se adaugă supa de pui și roșiile. Se aduce la nivelul de fierbere. Se sărează și se piperează după gust. Se varsă amestecul de legume în tava termorezistentă peste carne și se pune la cuptor 30 min.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?