Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Oraşul Odobeşti are nevoie de 33 de milioane de lei


Orașul Odobești are nevoie, pentru o bună funcționare în 2011, de suma de 33 de milioane de lei. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că doar pentru continuarea investițiilor ar avea nevoie de cel puțin 28 de milioane de lei astfel încât să poată fi realizate proiectele pe care le are în derulare. La această sumă se adaugă arieratele din 2010 și cheltuielile de funcționare ale Primăriei și instituțiilor aflate în subordine pentru anul în curs.

„Pentru anul 2011, orașul Odobești are nevoie de peste 28 de milioane de lei (280 de miliarde de lei vechi, n.r.) pentru ca proiectele pe care le derulăm să fie duse la capăt. Nu mai vorbesc despre cheltuielile de funcționare ale instituției, care se ridică la 3,5 mi-lioane de lei pe an, plus restanțele din 2010, respectiv 1 milion de lei reprezentând facturi neachitate la proiecte și 200 de mii de lei, diferite servicii încă neplătite. Din venituri proprii realizăm în jur de 2 milioane de lei pe an, dar această sumă nu poate decât să acopere o parte din cheltuielile de funcționare. De aceea, pentru ca proiectele să fie finalizate depindem anual de sumele care ne vin de la Guvern”, a afirmat Daniel Nicolaș.
Edilul a precizat că toate eforturile depuse de administrația odobeșteană în ultimii ani, de a întocmi și demara proiecte pentru modernizarea infrastructurii localității, riscă să fie în zadar dacă Guvernul nu finanțează proiectele primăriei. Același lucru este valabil în domeniul construcțiilor de apartamente unde au demarat mai multe proiecte de locuințe sociale și ANL, care depind de „mila” Guvernului.
„În cazul în care proiectele depuse la finanțare vor primi aprobare, bugetul orașului Odobești ar mai avea nevoie de 18 milioane de lei pentru susținerea acestor proiecte. Astfel, la cele 33 de milioane care sunt deja prevăzute în bugetul pe 2011, s-ar putea adăuga încă 18 milioane de lei”, a susținut primarul Daniel Nicolaș.

„Cetățenii nu m-au votat să dau salarii angajaților”

Reamintim că primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că își va da demisia din funcția de primar dacă și anul acesta Guvernul Boc va duce aceeași politică distructivă la adresa autorităților locale și nu va aloca bani pentru cofinanțarea investițiilor, iar întreaga activitate se va rezuma doar la plata salariilor angajaților. „În condițiile în care nu vom avea bani de investiții și voi fi nevoit ca întreaga mea activitate să se rezume doar la plata salariilor angajaților Primăriei, mă văd nevoit să-mi dau demisia din funcția de primar împreună cu întregul aparat de specialitate. Sunt prea tânăr pentru a merge cu fruntea în pământ și nu vreau să ajung să-mi fie rușine să-i privesc în ochi pe odobeșteni. Cetățenii acestui oraș m-au votat cu o largă majoritate să conduc destinele Odobeștiului, să pun în practică un program de investiții, prin care să creez locuri de muncă și o viață mai bună, nu să stau în Primărie și să dau salarii angajaților”, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?