Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Radare în cascadă pentru depistarea vitezomanilor


Acțiunile polițiștilor pentru depistarea și sancționarea șofe-rilor care circulă cu viteză excesivă se vor înteți. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de accidente rutiere soldate cu morți sau răniți grav, produse pe raza județului în cursul anului 2010, la baza cărora a stat viteza excesivă.
În acest sens, polițiștii de la Circulație au organizat, miercuri, o acțiune cu efective mărite pe linie de viteză. La acțiune au fost folosite toate cele 13 aparate radar din dotarea IPJ Vrancea, care au monitorizat traficul rutier pe DN 23, DN 2 L, DN 2 M.
Datorită faptului că pe DN 2 E 85 numărul accidentelor rutiere grave a crescut, oamenii legii au hotărât dispunerea a nouă aparate radar „în cascadă”, în zona așa ziselor puncte negre, cu cele mai multe evenimente rutiere. În urma acțiunii, pe raza județului Vrancea nu s-a înregistrat niciun fel de eveniment rutier. În cele șase ore cât a durat acțiunea, oamenii legii au aplicat 341 de sancțiuni contravenționale, dintre care 184 pentru viteză, 40 pentru lipsa centurii de siguranță și 115 pentru alte abateri. Valoarea totală a amenzilor a fost de 23.683 lei. Polițiștii au reținut și 10 permise de conducere, dintre care opt pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră și două pentru depășiri neregulamentare. „Necesitatea desfășurării unei asemenea acțiuni reiese din faptul că, în cursul anului 2010, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și trafic sau a vitezei excesive, s-au produs 37 accidente grave, soldate cu 10 morți și 38 de răniți grav. Acest lucru înseamnă că viteza reprezintă cea de a treia cauză generatoare de accidente grave, după traversarea nere-gulamentară și imprudența în conducere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?