Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Raportul rus privind accidentul aviatic, un afront la adresa Poloniei


Raportul rus privind prăbușirea avionului președintelui polonez Lech Kaczynski, în aprilie, lângă Smolensk, prezentat miercuri la Moscova, reprezintă „un afront la adresa Poloniei”, a declarat fratele său geamăn, liderul opoziției conservatoare Jaroslaw Kaczynski, relatează AFP.
„Acest raport este un afront la adresa Poloniei”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul opoziției conservatoare poloneze, într-o conferință de presă, la Varșovia.
„Aceasta este consecința faptului că ancheta a fost lăsată pe mâna rușilor. Raportul dă vina pe piloți și pe Polonia, în mod unilateral și fără dovezi. Multe întrebări rămân fără răspuns”, a continuat el.
Potrivit raportului definitiv al Comitetului Interguvernamental pentru Aviație (MAK), prezentat într-o conferință de presă, la Moscova, președintele Kaczynski și alți oficiali polonezi de rang înalt au exercitat presiuni asupra echipajului avionului, în contextul în care piloții nu aveau un antrenament suficient, luând hotărârea de a ateriza „în condiții neprielnice”.
Avionul Tupolev-154 care-l transporta pe președintele Lech Kaczynski, pe soția acestuia și alți oficiali polonezi s-a prăbușit, la 10 aprilie, încercând să aterizeze, în condiții de ceață, lângă Smolensk, în vestul Rusiei. Toți cei 96 de ocupanți ai aeronavei prezidențiale au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?