Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Mălureanu pleacă din Consiliul Local


Pedelistul Mugurel Mălureanu și-a dat demisia din funcția de consilier local municipal din motive de incompatibilitate după ce a fost recompensat cu o funcție de șef într-o instituție publică. Este încă un exemplu că disponibilizările sunt doar pentru bugetarii care nu au carnet de membru PDL. Demisia lui Mălureanu a fost înregistrată, ieri, la Registratura Consiliului Local Focșani. În demisie, Mugurel Mălureanu motivează că nu mai este compatibil cu funcția de ales local deoarece în urmă cu o săptămână a fost numit șef serviciu economic la Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Vrancea.
Este a doua funcție într-o instituție publică în care ajunge Mălureanu după ce PDL a ajuns la guvernare. Revenirea lui Mălureanu în cadrul APIA este o recompensă dată de PDL pentru unul din campionii acțiunilor de colectare a sponsorizărilor forțate de la agenții economici pentru pușculița PDL, din campaniile electorale din 2008 și 2009. 
Considerat unul din oamenii de bază ai PDL Vrancea, unde este președinte de colegiu electoral, funcție asimilată celei de vicepreședinte, și apropiat al lui Alin Trășculescu, această funcție pare a fi o recunoaștere a „calităților” pe care acesta le are pentru partidul stat. Mălureanu a fost implicat în mai multe scandaluri în campaniile electorale din 2008 și 2009, iar după venirea PDL la putere a fost uns șef al Gărzii Financiare Vrancea deși până în acel moment nu mai lucrase niciodată într-o instituție publică. Acest lucru s-a văzut în activitatea instituției. În perioada cât a condus Garda Financiară din Vrancea, Mălureanu a reușit „performanța” să coboare secția din județ pe locul 39 la nivel național. De altfel, comisarii Gărzii au  mai fost cunoscuți în ultimul an pentru implicarea lor în scandalurile din campania electorală de anul trecut când oameni de afaceri au acuzat controale direcționate politic.
La începutul anului 2010, Mugurel Mălureanu a fost demis de la conducerea Gărzii pentru că nu era funcționar public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?