Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Ajutoarele de la Rompetrol au ajuns la „Pustnicii Vrancei“


Opt oameni care trăiesc total rupți de lume în cătunul Åžesul cu Plopi din comuna Gura Caliței, vor petrece sărbătorile cu masa îmbelșugată, așa cum nu au făcut-o niciodată până acum. Acest lucru este posibil ca urmare a punerii în aplicare a proiectului intitulat „Să le picurăm speranța în suflet”, demarat de colegul nostru Aurel Åželaru și sponsorizat cu suma de 1000 de euro. Banii au fost puși la dispoziție de compania Rompetrol din care s-au achiziționat gaz lampant, alimente și diverse alte lucruri atât de necesare celor opt oameni care trăiesc total rupți de lume în cătunul Åžesul cu Plopi din comuna Gura Caliței. Aceștia au rămas fără cuvinte când s-au trezit cu atâtea daruri la poartă. „Nu îmi vine să cred că văd atâta lume aici la noi pe aceste meleaguri uitate de lume și de Dumnezeu. Nu au fost niciodată atât de multe persoane aici de când locu-iesc eu în sat. Nu am cuvinte să vă pot mulțumi pentru gestul pe care l-ați făcut pentru noi. Dumnezeu a vrut să faceți acest lucru și noi ne rugăm pentru sănătatea tuturor celor care ne-ați ajutat. Vom avea și noi sărbători așa cum nu am avut niciodată”, a spus Sera Savu, unul dintre bătrânii de la Åžesul cu Plopi.
Un ajutor a fost acordat și de Dragoș Bîtculescu, primarul comunei Gura Caliței, care a pus la dispoziție un tractor cu care au fost transportate bunurile o bucată de drum. Din cauza unor alunecări de teren nu s-a mai putut merge nici cu tractorul, așa că toate produsele au fost cărate în spate mai bine de trei kilometri. Alături de elevii școlii Bordești și ceilalți oameni prezenți, primarul a pus umărul și a cărat cot la cot darurile pentru familiile nevoiașe de la Åžesul cu Plopi. „Sincer nu mă așteptam la o asemenea acțiune. A fost mai mult decât un gest umanitar, drept pentru care trebuie să le transmit mii de mulțumiri domnului Aurel Åželaru și firmei Rompetrol care s-au implicat în acest proiect și i-au ajutat pe oamenii de la Åžesul cu Plopi care nu au curent electric, nu au drumuri într-un cuvânt e vai și amar de sufletul lor unde trăiesc. Cu ajutorul celor menționați mai sus, dar și a elevilor de la Åžcoala Bordești am reușit să ajungem acolo și să le oferim acele daruri”, a declarat Dragoș Bîtculescu, primarul comunei Gura Caliței. La rândul ei Maricica Scripcariu, coordonator zonal Rompetrol Vrancea și Buzău, a mers personal la Åžesul cu Plopi și a rămas impresionată de situația locuitorilor de acolo. „M-a impresionat foarte mult acest caz și sper ca Rompetrol să mai facă asemenea gesturi frumoase și mai ales în perioade ca acestea. Am reușit să le facem sărbătorile mai fericite. Proiectul derulat a reușit cu adevărat să-și atingă obiectivele, iar oamenii de acolo au rămas plăcut surprinși și nu se așteptau să ne ducem la ei. Au primit de toate și sunt convinsă că vor reuși să treacă iarna fără probleme și să nu mai fie nevoiți să meargă atâția kilometri pe jos să-și procure cele necesare. Să ne ajute Dumnezeu la toți și să mai putem face gesturi de acest gen”, a spus Maricica Scripcariu.

***

Elevii Åžcolii din Bordești, împreună cu directorul Alexandru Rotaru, Cătălin Asănache șoferul microbuzului și inițiatorul proiectului, Aurel Åželaru, au spus că efortul depus pentru a-i ajuta pe oamenii de la Åžesul cu Plopi a fost unul pe măsură. „Cel mai important lucru este acela că am reușit să aducem un dram de spe-ranță și fericire pe chipul acelor oameni uitați din timpul lor afară. Este un gest umanitar pe care l-am făcut din tot sufletul împreună cu elevii de la Åžcoala Bordești și compania Rompetrol. Este un gest mic făcut de noi, dar unul destul de mare pentru acei oameni, care au încetat demult să vizese la o lume civilizată. Atunci când o faci cu sufletul, piedicile pe care le întâmpini pentru punerea în practică nu mai există. Ne bucurăm că am reușit «să le picurăm speranță în suflet» și în acest fel să le amintim că cineva s-a gândit la ei”, a spus Aurel Åželaru, inițiatorul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?