Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Seară de colinde la Adjud


Proiectul „Hristos se naște, Slăviți-l!”, realizat de Protoieria Adjud împreună cu Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ), Primăria Adjud și Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din municipiu, s-a dove-dit a fi un real succes și a fost bi-nevenit pentru toți spectatorii. Sala de spectacole a Casei de Cultură adjudene a fost neîncăpătoare sâmbătă seara, pentru sutele de persoane venite să asculte frumoasele colinde românești și totodată să-și susțină frații, copiii sau colegii, care au participat la acest spectacol-concurs.
Prima ediție a proiectului „Hristos se naște, Slăviți-l!” a debutat cu momentul refacerii scenei Nașterii Domnului de către cei mici, de la Åžcoala din Ruginești. În conti-nuarea evenimentului, au urcat pe scenă corurile de copii de la școlile din Pufești, Ploscuțeni, Negrilești, Lespezi, Fitionești, Homocea, Ruginești, Păunești și din Adjud, respectiv de la școlile, „Mihail Armencea”, „Angela Gheorghiu”, „Mareșal Alexandru Averescu”, Liceul „Emil Botta”, Colegiul „Gheorghe Balș”, prichindeii de la Grădinița nr.2 și corul vocal de romi „Basaol La Devleasca”. Elevii, îndrumați de profesori, au interpretat colinde românești precum: Veste-am adus, La Betleem colo-n jos, O ce veste minunată, Asta-i seară de Crăciun, Aseară   pe-nserate, S-a născut Hristos. Ju-riul, format printre alții din inspectorul școlar Lidia Dumbravă, profesorul Paul Spirescu, secretara municipiului Adjud Åžtefania Saradici și protoiereul Ion Ciobotea, a desemnat câștigătorii, având în vedere diferite criterii de evaluare. Acestea au fost: omoge-nitatea formației corale, tehnica interpretării, dificultatea repertoriului, impresia artistică, autenticitatea și impactul asupra publicului a mesajului transmis.  În ceea ce privește clasamentul, la secțiunea pictură de icoane, locul I a fost câștigat de Crina Puțaru din Lespezi, Andreea Nechifor și Ioana Păduraru de la Åžcoala nr.2, Adjud. Bianca Gavrilă, elevă la Åžcoala nr.2 Adjud, Emanuela Varga, din Ploscuțeni, și Diana Luca, de la Åžcoala nr.2 Adjud, s-au clasat pe locul II. Al III lea premiu a fost obținut de Alexandru Deiu și Gabriela Adomniței, de la Åžcoala nr.2 Adjud, și Daria Dolghi, de la școala din Ploscuțeni. La secțiunea colinde, locul I a fost ocupat de ansamblurile de la școlile din Ploscuțeni, membrii fiind coordo-nați de profesoara Monica Benedic, Negrilești și Colegiul „Gheorghe Balș” din Adjud, care s-au evidențiat prin ținută și repertoriu dificil și melodios. Åžcoala „Mareșal Alexandru Averescu” din Adjud și cea din Păunești s-au clasat pe locul II, iar locul III a revenit corurilor de la Fitionești, „Angela Gheorghiu” și „Mihail Armencea”, ambele din Adjud, celelalte obținând mențiuni și diplome de participare, iar picii de la Grădinița nr.2 au obținut pre-miul special.
Seara minunată a transpunerii în atmosfera feerică de Crăciun s-a încheiat tot cu colinde, interpretate de corul preoților de la parohiile din Adjud și localitățile limitrofe. Datorită faptului că spectacolul a stârnit „setea” de credință a oamenilor și niciunul dintre ei nu a părăsit sala în cele patru ore cât a ținut concertul, organizatorii doresc să realizeze, anul viiitor, cea de-a doua ediție a acestui concert-concurs de colinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?