Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Amendament la legea bugetului pentru DN 2N şi 2R


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inițiat un amendament la Legea Bugetului de Stat pe 2011, care a fost depus la Parlament de parlamentarii social democrați vrânceni prin care a solicitat cinci milioane de lei pentru realizarea documentației tehnice și începerea lucrărilor la DN 2R Mărtinești-Bogza-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și DN 2N Jitia-Vintileasca-Bahnele.
Referitor la acest drum șeful administrației județene a declarat, vineri, la întâlnirea cu primarii vrânceni că premierul Emil Boc nu și-a respectat nici măcar promisiunile făcute autorităților locale din Vrancea la întâlnirea avută în primăvara acestui an. „Emil Boc a promis solemn că va rezolva două probleme de investiții. DN 22 Soveja-Lepșa și DN 2R Mărtinești-Dumbrăveni-Jitia-Vintilească. Nu s-a realizat nimic. Nu au fost începute niciun fel de demersuri pentru a rezolva aceste probleme. Partidul stat, PDL, nu dorește sub nicio formă dezvoltarea loca-lităților care nu sunt conduse de oamenii lor”, a afirmat Marian Oprișan.

Amendamente în valoare de 685 milioane de lei

Tot la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, parlamentarii PSD de Vrancea, la care s-a raliat și parlamentarul PNL, Nini Săpunaru, au depus un set de amendamente la Legea bugetului pe anul 2011, în valoare de 685 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii distruse de inundațiile din 2005-2007, reabilitarea DN 2D Focșani-Ojdula-Tîrgu Secu-iesc-Brașov, modernizarea DN2L Soveja – Lepșa, dar și pentru continuarea lucrărilor la Catedrala „Sfînta Cuvioasa Parascheva”, din Focșani, modernizări de drumuri județene și reabilitarea a cinci poduri afectate de calamitățile din anii 2005. Pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană aflate deja în derulare, administrația județeană solicită suplimentarea sumelor deja prinse în buget cu suma de 100 mi-lioane de lei. Pentru aplicarea subprogramelor pietruirea și asfaltarea drumurilor de interes local și a celui pentru alimentarea cu apă a satelor, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, propune suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu suma de 400 de milioane de lei pentru acoperirea creditelor de angajament contractate în anul 2010, 10 milioane de lei pentru începerea investiției „Bazin de înot de polo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?