Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Campanie împotriva exceselor alimentare


Campania ‘’Vin Sărbătorile, nu Sfârșitul Lumii! Stop exceselor alimentare!’’ a fost lansată, de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, cu scopul de a atrage atenția asupra efectelor nocive pe care le are această perioadă de supra-alimentare asupra organismului uman.
Conform unui studiu, 43% din românii din mediul urban au obiceiuri alimentare nesănătoase și nu respectă orarul meselor. Principala problemă este faptul că alimentele sunt selectate în principal după gust, fără a se ține cont de valorile nutritive. În perioada sărbătorilor de iarnă, românii au obiceiul de a consuma cantități uriașe de mâncare și, în special, preparate din carne de porc. Åži cum alcoolul nu poate lipsi într-o zi de sărbătoare de la masă, se fac abuzuri și în acest sens, ceea ce duce la probleme digestive, hipertensiune, iar pe termen lung, la boli de inimă și diabet.
Potrivit profesorului Mencinicopschi, masa îmbelșugată înseamnă digestie îngreunată. Consumul excesiv de alcool este destul de frecvent în această perioadă a anului, după cum o dovedesc statisticile medicale făcute publice în anii precedenți. Consumul moderat de alcool nu este periculos, problemele apar atunci când se depășește limita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?