Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Acuzele preşedintelui produc efecte dezastruoase în plan internaţional


Acuzele aduse public de către președintele Traian Băsescu sistemului judiciar produc, în lipsa unor argumente sustenabile, efecte „dezastruoase” în plan intern și internațional, a declarat ieri președintele CSM, Florica Bejinaru.
Aceasta consideră că demersul șefului statului afectează independența Justiției fără de care un stat european modern nu poate exista.
Potrivit Floricăi Bejinaru, Consiliul Superior al Magistraturii a devenit, începând cu anul 2004, în baza prerogativelor conferite de Constituție, un organ democratic și indepen-dent, capabil să gestioneze destinele magistraturii și care respectă principiile unui stat democratic.
Åžeful CSM a subliniat că membrii Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleși prin vot direct și liber exprimat de către judecătorii și procurorii sistemului judiciar românesc, a căror opțiune electorală trebuie respectată de către toate autoritățile statului, deoarece exprimă voința sistemului judiciar.
Florica Bejinaru a completat că instituția pe care o conduce și-a asumat obligațiile stabilite de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și a realizat progrese „evidente”, care nu pot fi negate sau ignorate, progrese care au ca scop asumarea rolului Justiției de instrument de echilibru al puterilor, în folosul cetățeanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?