Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Dosarul Ridzi e blocat politic la Parlament


PSD susține că dosarul fostului ministrul Monica Iacob Ridzi este blocat politic la Parlament, dată fiind decizia de marți de la Comisia Juridică a Camerei, și că PDL pune în pericol, prin astfel de gesturi, intrarea României în Schengen.
„Dosarul Ridzi e blocat politic la Parlament de către PDL. În cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, toți reprezentanții PSD prezenți au votat în favoarea solicitării DNA vizând dosarul Ridzi, privind cererea de percheziționare informatică a fostului ministru și ce-rerea de extindere a urmăririi penale a acesteia. PSD susține deblocarea tuturor dosarelor aflate la Parlament, în acord cu prevederile Mecanismului de Cooperare și Verificare care vizează explicit acest lucru. PSD respinge minciuna și ipocrizia celor de la PDL, foarte vocali în a susține teoretic deblocarea dosarelor pe care procurorii le instrumentează, dar care acum procedează exact invers”, se arată într-un comunicat PSD remis, marți seară.
PSD susține că Daniel Buda, în declarațiile sale despre acest vot, minte cu nonșalanță. „Acesta a învățat probabil acest tip de comportament de la colega sa de partid Monica Macovei, cea care vorbește la Bruxelles despre câtă corupție există în România. Acești promotori ai moralității și ai integrității și-au dat acum arama pe față. În timp ce vorbește despre «dreptate și adevăr», PDL face zid în jurul Mo-nicăi Iacob Ridzi”, se arată în comunicatul PSD.
Social-democrații afirmă că la fel au procedat și în cazul „furtului de la legea pensiilor, al cărui autor este Roberta Anastase”. PSD afirmă că printr-un astfel de comportament PDL pune în pericol aderarea României la spațiul Schengen și ignoră în mod iresponsabil Mecanismul de Cooperare și Verificare.
Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților au decis, marți, să respingă cererile de extindere a urmăririi penale și de încuviințare a percheziției informatice în cazul fostului ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi.

Fostul ministru al Tineretului este acuzat într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor pu-blice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupție, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupție, în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual la Legea contabilității, în formă continuată.
Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziționării de către MTS a unor produse electronice, printre care și laptopuri, un frigider, au declarat surse judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?