Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Citroen DS2, exerciţiu de imaginaţie


Citroen pregătește lansarea unui nou model care să completeze noua gamă premium DS. Mașina, pe numele său DS2, pare a fi versiunea de serie a interesantului concept Revolte, expus la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009. Pentru că de la prototip la modelul de producție este cale lungă, francezii de la Caradisiac.com au realizat un grafic prin care ne oferă o imagine de ansamblu a ceea ce ar putea fi DS2. Modelul va fi 2CV-ul mileniului trei, anumite linii regăsindu-se și pe celebrul strămoș.
 În gama DS, viitorul D2 se va poziționa între Citroen DS1 și DS3. DS1 va fi mo-delul entry-level al gamei și va înlocui varianta cu trei uși a C1.
 Citroen DS2 va împărți platforma cu următoarea ge-nerație C1 și va măsura în lungime aproximativ 360 cm. Autoturismul va concura direct cu Fiat 500, deși mo-delul francez va avea o caroserie cu cinci uși și patru locuri. În privința moto-rizărilor, citadina premium va fi pusă în mișcare de propulsoare pe benzină cu versiuni de putere de la 60 la 100 cai.
 DS2 ar putea debuta pe piață în 2013 la un preț de început de aproximativ de 10.000 euro. Mai târziu ar putea fi lansată chiar și o versiune cu propulsie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?