Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Cum să combaţi mahmureala


Odată cu apropierea sezonului sărbătorilor de iarnă, specialiștii britanici în lifestyle și medicii de la o clinică din comitatul Dorset au alcătuit un ghid practic ce cuprinde câteva sfaturi utile pentru a combate mahmureala după petrecerea de Crăciun, informează dailymail.co.uk. Una dintre cauzele principale care contribuie la apariția mahmurelii este deshidratarea – alcoolul blochează sinteza hormonului vasopresin, care ajută organismul să rețină apa la nivel celular. În plus, acesta este și motivul pentru care urinați mai des atunci când consumați alcool.
1. Evitați sucul de portocale – deoarece aciditatea acestuia dăunează stomacului, cafeaua și băuturile cu cofeină, care nu fac altceva decât să vă deshidrateze și mai mult.
2. Mâncați păsat de ovăz sau pâine integrală, deoarece aceste alimente ajută organismul să producă o cantitate constantă de energie de-a lungul mai multor ore și contribuie la revenirea la un nivel normal a concentrației de zahăr din sânge. Bananele eliberează și ele o cantitate mare de energie.
3. Înainte de a merge la culcare sau înainte de a face o plimbare pe jos, beți un pahar cu apă în care ați presărat o cantitate mică de Dioralyte (un praf antidiareic) sau un medicament din aceeași gamă. Alcoolul creează o creștere a concentrației zahărului din sânge, iar orga-nismul reacționează sintetizând mai multă insulină. Insulina scade concentrația zahărului din sânge, cauzând în unele cazuri dureri de cap, pierderea echilibrului și declanșează senzația de foame. Medicamentul Dioralyte readuce concentrațiile de zahăr, săruri și minerale din sânge la un nivel normal.
4. Anumiți oameni tânjesc după o prăjeală după petrecerea de Crăciun, însă grăsi-mile, atunci când sunt în cantitate mare, pot irita stomacul. Un sandviș cu șuncă ar putea fi util în acest caz, deoarece combină proteinele din șuncă și glucoza din pâine. Se recomandă să frigeți șunca pe grătar în loc să o prăjiți, deoarece în acest fel veți reuși să mențineți cantitatea de ulei consumată la un nivel minim.
5. Luați paracetamol pentru a alunga mahmureala și starea de indispoziție. Evitați ibuprofenul și aspirina, care, deși alungă migrenele, pot cauza greață și indigestie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?