Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Persoanele cu dizabilităţi au sărbătorit de ziua lor


Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost serbată, ieri, atât la Focșani cât și la Odobești și Măicănești. Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a vizitat, ieri dimineață, unitatea de ocrotire pentru copiii cu dizabilități din Focșani unde circa 100 de copii cu handicap, au spus poezii, au cântat și au interpretat roluri. Deliciul au-dienței au fost scenetele „Brăduțul ars” și „Clopoțelul muzical” în care copiii au jucat roluri de clovn, brad de Crăciun, grădinar, îngeraș și clopoțel. Piticii de la unitatea de ocrotire au primit sprijin și din partea Fundației „Sf. Nicolae” – ocrotitorul polițiștilor.
Åži la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Odobești a fost, ieri, sărbătoare. Costumați în straie populare, persoanele cu dizabilități din cadrul Centrului au susținut momente de poezie, dans și muzică ușoară. La festivități au fost prezenți oameni politici ai județului, dar și reprezentanți din partea autorităților locale. Luați cu asalt de persoanele cu handicap de la Odobești au fost primarul, Daniel Nicolaș alături de directorul DGASPC, Daniela Nicolaș. ” Sunt lângă voi de șase ani de zile și voi fi în continuare. În orașul Odobești am făcut toate eforturile să aveți un loc de muncă, să aveți acces la cinematograf, să aveți acces la tot ceea ce orice cetățean care locuiește în acest oraș are dreptul. Å¢in să fiți pe picior de egalitate cu orice odobeștean din acest oraș”, le-a spus primarul Odobeștiului, Daniel Nicolaș. Timp de aproape două ore, tinerii cu dizabilități au încântat publicul care nu a ezitat să aplaude frenetic. „Această zi o sărbătorim în luna decembrie, în care toți creștinii postesc și așteaptă Nașterea Domnului. Să știți că noi vă iubim necondiționat, suntem alături de voi în fiecare zi. Vă mulțumim pentru eforturile pe care le depuneți de fiecare dată”, a spus Daniela Nicolaș în deschiderea serbării de la CITO Odobești.

Mircea Diaconu, emoționat de primirea de la Odobești

Aceleași cuvinte frumoase față de semenii cu dizabilități au avut și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Diaconu și directorul adjunct al DGASPC, Luminița Luciu. „Vrem ca împreună să promovăm abilitățile persoanei cu handicap, să avem aplecare către copiii cu dizabilități. Avem recunoștință în primul rând față de părinții copiilor cu dizabilități, o sursă de învățătură pentru noi toți. Copiii cu dizabilități au nevoie mai multă de grija fiecăruia dintre noi. Am ajuns la concluzia că nepăsarea este cel mai mare handicap”, a precizat Luminița Liciu. De asemenea, vicepreședintele CJ s-a arătat emoționat de primirea de la CITO Odobești. „Trebuie să vă spun sincer că sunt extraordinar de emoționat. Am văzut câtă bucurie este în sufletele voastre când ați văzut că au venit niște persoane din afara acestei instituții și în același timp, cu câtă bucurie ne întâmpinați”, le-a spus Mircea Diaconu persoanelor cu dizabilități. Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost serbată ieri și la centrul de ocrotire din localitatea Măicănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?