Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

DJ 204 E Mărăşeşti- Panciu, modernizat în proporţie de 80%


Lucrările de reabilitare a drumului județean 204 E Mărășești-Haret-Panciu au fost realizate în proporție de 80%. Pe sectorul de drum Haret-Panciu a fost turnat asfaltul, au fost făcute și dalate șanțurile. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2-Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale. Drumul are o lungime de aproximativ 19 kilometri, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 43 milioane de lei.

Lucrările de reabilitare a drumului județean 204 E Mărășești-Haret-Panciu au fost realizate în mare parte. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2-Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale. Drumul are o lungime de aproximativ 19 kilometri, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 43 milioane de lei.
Pe sectorul de drum Haret-Panciu a fost turnat asfaltul, au fost făcute  și dalate șanțurile. În zona Mărășești lucrările vor fi suspendate temporar din cauza unor lucrări de alimentare cu apă și canalizare executate de operatorul regional CUP SA.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că până în acest moment la această investiție s-a lucrat conform graficului. „Până în acest moment s-a realizat accesul dinspre DN 24, respectiv până la intrarea în cele două orașe, Mărășești și Panciu”, a precizat Marian Oprișan. 

300 kilometri de drumuri județene reabilitați

Din rețeaua de peste 700 de kilometri de drumuri județene, aproximativ 300 kilometri de drumuri au fost reabilitați sau se află în curs de reabilitare în baza Programului de reabilitare a drumurilor județene, inițiat în urmă cu trei de către președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Åžeful administrației județene a adăugat că va face tot ce e posibil pentru a moderniza toată infrastructura rutieră a județului. „Indiferent ce se va spune și cum se va spune, nu mă voi opri nicio secundă, împreună cu echipa mea, până când județul Vrancea nu va avea cele mai bune drumuri din România. Cetățenii județului Vrancea merită o infrastructură de excepție, deoarece după ce vom dezvolta infrastructura putem dezvolta toate celelalte lucruri necesare unui trai mai bun și mai decent”, a mai arătat Marian Oprișan.

Proiecte europene în valoare de 260 milioane euro

În prezent Consiliul Județean Vrancea a finalizat sau are în curs de finalizare mai multe proiecte europene, din care amintim: „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea”, modernizarea și reabilitarea DJ 204 E Mărășești-Panciu și a DJ 205R Cotești-Poiana Cristei, „Drumul de glorie al armatei române în Primul Război Mondial” și lucrările de mo-dernizare a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, din Focșani și Mihălceni. În acest moment, Consiliul Județean are în derulare proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de 260 de milioane de euro.

„Fondurile europene rămân o soluție pentru dezvoltarea locală”

Åžeful administrației județene a declarat că fondurile europene rămân o soluție pentru dezvoltarea locală. El a afirmat că o soluție pentru asigurarea cofinanțării proiectelor cu finanțare europeană ar fi ca BNR să aloce trei miliarde de euro din rezerva acestei băncii. „Fondurile europene rămân o soluție pentru dezvoltarea locală. O comunitate fără investiții este o comunitate moartă, fără viitor. Vocația noastră este aceea de constructor. Avem obligația să construim în permanență pentru infrastructura privind calitatea vieții. Dacă nu vom face aceste lucruri nu vom avea nici bani la buget și nici nu putem să spunem că vom ajunge la nivelul de trai al compatrioților noștri din Uniunea Europeană”, a precizat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?