Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Facturarea individuală, din primăvara lui 2011


Facturarea individuală pentru toate apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire este întârziată de lipsa unui inventar pentru toate corpurile de încălzire din condominii. Conducerea ENET a transmis către Consiliul Local o adresă prin care își justifică poziția de acceptare la plată a facturilor pe asociație și motivul pentru care întârzie cu procedura de facturare individuală.
Trecerea la facturarea individuală ar putea reduce din valoarea datoriilor înregistrate de asociații către ENET. Astfel, 70% din consumatorii de agent termic furnizat de ENET sunt pe facturare individuală, iar 30% pe facturare în sistem centralizat, cei din urmă fiind marii datornici la ENET.
„Facturarea individuală implică inventarierea corpurilor de încălzire și calculul suprafețelor echivalente termic pentru fiecare condominiu. ENET nu are baze de date în acest sens, deoarece nu s-au putut inventaria toate corpurile de încălzire din condominii (acestă activitate presupune o perioadă de cel puțin șase luni, fonduri pentru achiziționare și implementarea unui soft specializat, deplasarea pe teren cu un număr mare de salariați, reorganizarea celorlalte activități, alte cheltuieli, stabilirea și aprobarea de tarife pentru aceste prestații)”, arată Valter Popescu.
Inventarierea generală se va face începând cu primăvara anului 2011, când toate asociațiile, indiferent cum sunt facturate, vor trebui să prezinte documentele înnoite necesare facturării individuale. „Procedura de facturare individuală o putem demara imediat. Depinde de voința administratorilor de asociații și a cetățenilor”, a precizat directorul ENET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?