Ediția: Luni 7 Iulie 2025 Nr. 6914

Iahnie de fasole


Ingrediente:
800gr fasole albă fiartă
400gr fasole roșie fiartă
600gr ardei copți tăiați șuvițe(aprox.3 ardei)
2 morcovi potriviți
o ceapă mare sau 2 mai mici
3 căței de usturoi mari
1/2 lingură delikat de legume
ulei,un praf boia dulce
piper negru măcinat
o frunză de dafin
500ml apă (2 pahare)
 
Mod de preparare:
Ceapa se taie solzișori (dacă e prea mare se mai taie o dată pe jumate) și morcovul se taie în șuvițe subțiri (se poate da și pe răzătoarea mare). În cratița în care urmează să pregătim fasolea se pune ulei la încins și se călesc pe rând la foc iute: morcovul, ceapa și ardeiul (cu timp de călire de 5 min între fiecare). Se adaugă usturoiul, se călește împreună cu legumele 2, 3 min, se pune fasolea și restul de ingrediente (boia, piper, delikat, frunza de dafin și apa). Se probează de sare și se fierbe la foc potrivit 10-15 min amestecând din când în când.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?