Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Lacrimi pentru poliţista Adina Vizitiu


Subinspectorul de poliție Adina Vizitiu s-a stins din viață la nici 26 de ani, lăsând în urmă o fetiță de doar 10 zile și o familie sfâșiată de durere. Polițista a decedat duminică, iar ieri sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în casa părintească din comuna Gheorghe Doja, județul Ialomița. Înainte de a pleca spre casă, Adina a trecut pentru ultima dată și pe la sediul IPJ Vrancea unde, preț de 15 minute, colegii și-au putut lua rămas bun. Adina Vizitiu va fi înmormântată astăzi.

Adina Vizitiu va fi înmormântată astăzi, în comuna Gheorghe Doja, din județul Ialomița. Trupul neînsuflețit a fost ridicat, ieri, de la Serviciul de Medicină Legală și depus în casa părintească din comuna ialomițeană Gheorghe Doja.
Subinspectorului Adina Vizitiu i s-a făcut rău duminică seara. Ea a acuzat dureri pu-ternice de cap, așa că familia a cerut ajutorul medicilor, care au preluat-o pe polițistă de acasă și au transportat-o la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Când medicii au ajuns la locuința tinerei, aceasta era deja în stop cardio-respirator. A fost resuscitată și apoi transportată la spital, unde s-au continuat manevrele de resuscitare. Toate eforturile au fost în zadar. Adina nu a mai putut fi readusă la viață. „La data de 14.11.2010, ora 17.10, angajații secției UPU a Spitalului de Urgență Focșani au sesizat telefonic Dispeceratul IPJ Vrancea despre faptul că la această unitate a fost adusă   V. Adina-Manuela pentru îngrijiri medicale. Ulterior, aceasta a intrat în «stop cardio respirator» și nu s-a mai reușit resuscitarea ei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.
De când au aflat vestea morții Adinei, colegii nu-și pot reveni din șoc.

Avea doar 25 de ani și un copil de 10 zile

Adina Vizitiu ar fi împlinit 26 de ani în luna aprilie a anului viitor. În urmă cu 10 zile născuse o fetiță, care din păcate nu-și va cunoaște niciodată mama.
Adina Vizitiu a născut pe 4 noiembrie într-un spital din București. S-a simțit bine și nimic nu anunța tragedia ce avea să se întâmple câteva zile mai târziu. Polițista a început să se simtă rău joia trecută, când a ajuns la spital. A rămas internată timp de 12 ore, iar pentru că se simțea mai bine a decis, împreună cu familia, să meargă acasă pentru a-și alăpta fetița. „Pacienta s-a prezentat în seara zilei de 12 noiembrie la Unitatea de Primire Urgențe, unde a fost diagnosticată cu sindrom migrenos. I s-a făcut internare de o zi în secția de Neurologie, unde i s-au făcut o serie de investigații medicale. Pacienta a fost consultată de cardiolog, ginecolog, internist și neurolog. Medicii i-au recomandat insistent transferul la o clinică de specialitate neurologică pentru a face toate investigațiile de imagistică necesare, însă familia împreună cu pacienta au refuzat pe motiv că starea i se ameliorase și dorea să-și alăpteze copilul”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Inima era bolnavă

Adina ar fi murit din cauza unor probleme la inimă. Până la tragicul eveniment, nimeni nu a știut nimic de acestea. Ieri, colegii polițistei spuneau că, în urma necropsiei, s-ar fi stabilit că aceasta avea o malformație la inimă și că artera aortă ar fi cedat, iar acest lucru a dus la deces. Adina ar fi trebuit să ajungă ieri din nou la spital, dar nu a mai apucat. Sistemul medical a fost încă o dată, neputincios…
În lipsa banilor și a aparaturii de specialitate, oamenii mor cu zile fără ca nimeni să poată face ceva pentru a le salva viețile. Soțul polițistei, Cornel Vizitiu, a precizat că medicii l-au sfătuit să meargă la o clinică din București doar dacă cunoaște pe cineva, iar dacă nu… să aștepte până luni (ieri-n.r.). Pentru Adina a fost însă prea târziu. „Vineri s-a simțit mai bine și am decis să o luăm acasă și dacă se întâmpla ceva o aduceam iar la spital. Din câte am înțeles, avea ceva la inimă, din naștere, ceva patologic. Totul a venit subit. Mi s-a zis să o transfe-răm la o clinică de specialitate din București doar dacă cunosc pe cineva, dacă nu, să așteptăm până luni”, a declarat Cornel Vizitiu.
Dacă medicii ar fi știut concret că starea tinerei este cri-tică și că este necesar să ajungă de urgență la o clinică de specialitate, atunci poate ar fi fost salvată. Există posibilitatea ca procurorii să facă cercetări în acest caz, deoarece moartea polițistei este considerată suspectă. „Este înregistrată ca moarte suspectă. Se va face și anchetă. În prezent se ocupă poliția de acest caz, ulterior dosarul va ajunge la Parchet pentru a primi număr unic de înregistrare”, a precizat procurorul Paul Mihăilă, șeful Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Lacrimi pentru Adina

Înainte ca mașina în care se afla trupul neînsuflețit al Adinei să plece spre Ialomița, aceasta a poposit pentru câteva minute la sediul IPJ Vrancea, unde polițista a muncit până aproape să nască. Cu lumânări aprinse și cu ochii în lacrimi, colegii au așteptat-o pe Adina pentru a-și lua rămas bun. Apoi, mașina cu trupul neînsuflețit al Adinei Vizitiu a plecat spre comuna ialomițeană Gheorghe Doja, acolo unde își va dormi somnul de veci. De când au auzit vestea, colegii polițistei nu-și pot reveni din șoc.
Adina Vizitiu a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București în anul 2007. Atunci s-a mutat la Focșani, împreună cu soțul său, Cornel Vizitiu, polițist în cadrul Serviciului Economic.
Adina lucra ca ofițer de cercetări penale în cadrul Serviciului Poliției Rutiere. Erau momente când avea în lucru zeci de dosare, dar nu se plângea niciodată. Colegii spun despre ea că era omul perfect. „Am pierdut un om și un polițist deosebit. Adina era perfecționistă, sociabilă și foarte corectă. Niciodată nu se plângea de nimic și își făcea meseria cu mare drag. Puțini oameni mai sunt ca ea și este păcat că a murit la o vârstă atât de fragedă. Avea respectul și stima tuturor”, a precizat comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere. Vestea morții ei a căzut ca un trăsnet, în condițiile în care nu era cunoscută cu probleme de sănătate și niciodată nu a dat semne de boală. „Era un om și un polițist deosebit. Vestea morții ei a șocat pe toată lumea. Mi-a fost colegă de birou la Cercetări Penale și niciodată, nimeni nu a avut nimic să-i reproșeze. Suntem șocați cu toții”, a precizat comisarul șef Tomiță Păvăloiu. 
Astăzi, peste 50 de colegi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea sunt plecați la Ialomița, pentru a o conduce pe Adina pe ultimul drum. Polițiștii vrânceni au închiriat un autocar și au plecat la primele ore ale dimineții spre comuna Gheorghe Doja. „La înmormântare merg peste 50 de colegi. Este păcat că s-a întâmplat o astfel de nenorocire. Era tânără și avea toată viața înainte. Din păcate, trebuie să trecem și prin astfel de momente nefericite”, a spus inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu. 

IPJ a pierdut 3 oameni în 5 luni

Din iulie și până acum, IPJ Vrancea a pierdut trei oameni. La jumătatea lunii iulie, agentul șef Florentin Trifan, din cadrul IPJ, și-a pierdut viața în urma unui accident de circulație. Mașina condusă de acesta a ieșit de pe partea caro-sabilă și s-a izbit de un trunchi de copac, în localitatea Sârbi, din comuna Å¢ifești. Polițistul nu a mai rezistat până la spital, acesta decedând pe drum, în ambulanță. Florentin Trifan avea funcția de agent de pază și supraveghere în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ. O lună mai târziu, agentul șef Silviu Dediu a decedat și el. Polițistul a murit în urma unui stop cardio-respirator. Cu o noapte înainte de tragedie, el fusese la serviciu și nimic nu anunța tragedia. Silviu Dediu era agent de siguranță publică în cadrul Poliției municipiului Focșani și lucra ca om al legii de aproape 20 de ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?