Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Strategii pentru dezvoltarea comunelor viticole


Strategiile de dezvoltare ale localităților Urechești, Popești și Tîmboiești vor fi realizate gratuit de Universitatea de Åžtiințe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București. Un grup de studenți ai Universității va fi prezent, astăzi, în cele trei comune pentru realizarea sondajelor în rândul sătenilor și autorităților locale. Directorul Camerei Agricole, Gabriel Necula, a arătat că, acțiuni similare au fost realizate și în comunele Nereju, Vrîncioaia și Negrilești.
Strategiile vor fi realizate de studenții de la Facultatea de Management, Inginerie economică în Agricultură, coordonați de profesorul universitar Ion Dona. Săptămâna trecută, studenții au discutat cu autoritățile locale, respectiv funcționarii din primării, poliție, școli, preoți.
USAMV a demarat în Vrancea și proiectul „Dezvoltarea pieței muncii prin promovarea ocupațiilor neagricole în mediul rural”. Acest proiect este finanțat din fonduri europene și asigură cursuri gratuite de formare profesională pentru țăranii vrânceni, bărbați sau femei.
Astăzi este termenul limită pentru depunerea de cereri de către potențialii beneficiari ai acestor cursuri. Ulterior, în funcție de numărul de cereri și de zona din care provin solicitările, vor fi stabilite centrele în care se vor derula cursurile de formare profesională.
Proiectul este derulat de USAMV București în parteneriat cu Institutul de Economie Agrară al Academiei Române, Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală București, Universitatea de Åžtiințe Agronomice și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Universitatea de Åžtiințe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea din Petroșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?