Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Plăcinte ca la mama


Ingrediente:
500 g de făină
3 linguri de ulei
2 lingurițe de sare
300 ml de apă
ulei de uns și de copt
 
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul cu făina cernută, apoi se adaugă apa călduță în care s-a dizolvat sarea. Se frământă bine, apoi se pune într-o pungă să se odihnească 30 de minute. Se face un sul lung, se taie bucăți egale, care se păstrează în pungă. Se întinde cu sucitorul o bucată pe planșeta unsă cu puțin ulei. Se udă mâna cu ulei, se unge plăcinta, apoi se mai întinde o plăcintă care se suprapune peste prima. Se îndoaie până la jumătate, se unge, se suprapune jumătatea cealaltă. Dacă vrei cu mai multe „paturi”, mai poți îndoi și în sens invers, după ce ungi cu ulei. Pot fi rotunde sau pătrate, cum vrei. E bine să pregătești toate plăcintele sau să lucrezi cu cineva și apoi să le coci. Se pune plăcinta în tigaie și se agită bine tigaia, să se umfle. Se întoarce imediat pe partea cealaltă, așa se umflă mai bine. Se lasă să se rumenească, apoi se scoate pe o hârtie absorbantă. Am încercat să presar un amestec de ciu-perci, sare și ierburi(din comerț). E bună, mai picantă. Cine dorește, le poate face dulci presărând zahăr pe ele. Se pot mânca și cu dulceață sau cu iaurt.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?