Ingrediente:
500 gr paste (macaroane)
7-8 căței de usturoi
2 bucăți de praz sau o ceapă,
2 morcovi,
200 gr ciuperci,
un fir țelină,
700gr carne tocată,
500 gr tomate,
delicat,
sare,piper,
ulei 30 gr,
200 gr cașcaval.
Mod de preparare:
Se toacă mărunt usturoiul,morcovul și ceapa sau prazul, după care se pune uleiul intr-o cratiță la încins. Se pun la călit usturoiul, ceapa și morcovul, când sunt mai bine de jumate călite se adaugă ciupercile, se mai lasă la călit cu ciupercile. Se adaugă apoi carnea tocată, codimentele și țelina, se lasă la călit și când este călită carnea se adaugă tomatele. Se lasă să fiarbă la foc mic circa jumate de oră, dar între timp fierbem pastele. Când carnea este gata se toarnă peste paste, se amestecă bine după care se așează într-o tavă de aragaz. Se pune cașcavalul ras și se introduc 15 – 20 minute la cuptor la foc domol.
Poftă bună!