Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Accident mortal provocat de un şofer fără permis


Un bărbat a murit și un altul a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident produs, ieri dimineață, pe DN 2, în afara localității Garoafa. Åžocant este faptul că șoferul care a provocat accidentul nu a avut niciodată permis de conducere. O depășire riscantă, ceața densă și lipsa de experiență au fost principalele cauze care au dus la producerea tragediei. Petrea Sârghie, de 46 de ani, din Mărășești s-a urcat la volanul unui autoturism marca Dacia Papuc, a luat cu el și un alt bărbat, pe Mirel Dolțu, de 36 de ani, tot din Mărășești și au plecat către Focșani. Călătoria celor doi s-a sfârșit pe drumul care leagă Focșaniul de Garoafa. Åžofe-rul Daciei Papuc s-a angajat într-o depășire, iar de aici și până la tragedie nu a mai fost decât un pas. Mașina   s-a izbit de o altă autoutilitară, apoi de o betonieră și brusc, s-a transformat într-un morman de fiare printre care șoferul și pasagerul din dreapta au rămas blocați.

***

Petrea Sârghie a  murit pe loc iar Mirel Dolțu este internat la Secția de Terapie Intensivă din cadrul Secției de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, pentru a primi îngrijiri medicale. Medicii au încercat să-l resusciteze pe bărbatul decedat dar nu au mai putut să-l readucă la viață. „Accidentul s-a produs la ora 8.45, pe DN 2, în afara comunei Garoafa.  S. Petrea, de 46 ani, din oraș Mărășești, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere, a efectuat manevra de depășire a unei alte autoutilitare, a intrat pe contrasens și apoi în coli-ziune frontală cu o altă autoutilitară, betonieră. În urma accidentului a rezultat decesul lui S. Petrea și rănirea gravă a lui D. Mirel, 36 ani, din Mărășești, pasager în primul autovehicul”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.
Fără experiență, șoferul decedat a vrut să facă depășirea și pentru că a văzut betoniera a considerat că nu mai are timp și a  frânat brusc. În acel moment a lovit autoutilitara după care mașina a fost proiectată în betonieră. Autoturismul marca Dacia Papuc a fost pur și simplu răsucit, iar cabina s-a făcut praf. Roata mașinii a zburat la câțiva zeci de metri, iar motorul a ajuns sub betonieră. Cei doi șoferi le-au spus polițiștilor că bărbatul decedat ar fi putut efectua depășirea fără probleme, deoarece era loc. Ceața densă a contribuit și ea la producerea acestei nenorociri. La verificarea documentelor, polițiștii au constatat cu stupoare că șoferul nu avea permis de conducere. Oamenii legii ne-au spus că de fiecare dată când avea nevoie de mașină, bărbatul apela la o altă persoană care avea permis pentru a-l duce în diferite locuri. Ieri s-a încumetat să se urce el la volan, iar acest lucru l-a costat viața. Traficul în zonă a fost blocat cel puțin 40 de minute, apoi s-a circulat doar pe o bandă până când mașina a fost luată de pe partea carosabilă. Cercetările în acest caz continuă, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul după care se vor lua măsurile care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?