Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

„Radierea maşinii, în instanţă”


Astăzi, „Curierul juridic” tratează cazul doamnei Popovici S., din municipiul Focșani

Doamna Popovici S. din municipiul Focșani ne-a scris pe adresa de e-mail a redacției despre o problemă cu care se confruntă. Dumneaei ne-a scris că soțul său a avut în proprietate un autoturism marca Dacia 1304 (furgon), fabricată în anul 1988. A vîndut acest autoturism în anul 1995, fără însă ca să întocmească actele de vînzare-cumpărare și să înmatriculeze vehiculul pe numele cumpărătorului, noul proprietar. În luna februarie 2007, soțul său a mers la primărie cu proprietarul actual al vehiculului care a plătit impozitul restant la acea dată. Tot atunci au convenit să întocmească actele în cel mai scurt timp posibil. Din păcate, între timp, soțul doamnei s-a îmbolnăvit foarte grav și nu  s-a mai făcut nimic. Doamna ne mai scrie că nu îl cunoaște pe actualul proprietar, despre care știe doar că locuiește în comuna Golești și că nu are decît o copie xerox a cărții de identitate a vehiculului. Ne întreabă ce poate să facă pentru a radia mașina de pe numele său și să fie trecută pe numele proprietarului acesteia, care să achite și impozitul restant din 2007.
Răspuns: Doamnă Popovici S., trebuie să știți faptul că legea nu cere actul scris, autentic sau sub semnătură privată, pentru validitatea contractului de vânzare-cumpărare al unui autoturism. Cu toate acestea, pentru efectuarea operațiunilor de radiere a fostului proprietar și de înscriere pe numele noului proprietar este necesar să încheiați contractul tip și să vă prezentați la poliție, având actele mașinii, numerele de înmatriculare și pe cumpărător. Abia după ce se realizează toate aceste formalități, poliția vă va elibera un certificat de radiere pe care trebuie să îl prezentați la primărie pentru a fi scos din evidențele acesteia ca proprietar al mașinii. În cazul dumneavoastră, care nu aveți sprijinul cumpărătorului mașinii, care trebuie să fie și deținătorul acesteia,  trebuie să vă adresați instanței de judecată.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?