Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Tinerii au prioritate la repartizarea locuinţelor


Primăria Adjud a reușit să finalizeze 53 de apartamente în blocuri de tip ANL, în zona Umbrărescu. Până la sfârșitul anului urmează să se dea în folosință și 128 de locuințe sociale. Însă numărul locuințelor este prea mic față de cererile depuse. Aproape 1.000 de locuitori ai Adjudului au depus dosare, fiind foarte dificil să se facă o departajare.

Primăria municipiului Adjud a reușit să finalizeze 53 de apartamente în blocuri de tip ANL, în zona Umbrărescu. Până la sfârșitul anului urmează să se dea în folosință și 128 de locuințe sociale. Primarul Adjudului, Constantin Armencea, a arătat că administrația locală nu a fost consiliată și ajutată de nicio instituție pentru obținerea locuințelor destinate populației, dimpotrivă, totul s-a realizat prin forțe proprii. Mai mult, edilul Constantin Armencea precizează că, în 2012, se vor construi alte spații locative și speră ca până în 2016 să fie soluționate toate cazurile. Pentru acest lucru este necesară procurarea de spații pentru construcții, acestea fiind deficitare din cauza retrocedării spațiilor și bunurilor imobiliare către foștii proprietari prin legea 247/2005.
Primăria Adjudului trebuie însă să stabilească și criteriile de departajare a celor aproape 1.000 de dosare depuse de locuitorii municipiului. Primarul a arătat că, în fiecare an, repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil. De fiecare dată, cele mai mari șanse le au tinerii care stau în chirie, sunt căsătoriți, au copii și sunt absolvenți de studii superioare. „Cele mai importante criterii, din punctul de vedere al primăriei Adjud, care vor fi puse în aplicare pentru selectarea dosarelor sunt vârsta, familiile cu sau fără copii, specialiștii și cei căsătoriți”, a afirmat Constantin Armencea, primarul municipiului Adjud.

Acte necesare

Un dosar pentru închirierea unei locuințe ANL trebuie să conțină copii ale actelor de identitate a solicitantului, dar și a membrilor familiei acestuia, cu care locuiește în comun, copii ale contractului de închiriere pentru spațiul în care locuiește, după certificatele de căsătorie, de naștere a copiilor și după actele de studii. Dosarul mai trebuie să cuprindă adeverință de la locul de muncă și o copie a carnetului de muncă al solicitantului, după caz, adeverințe care să ateste proveniența solicitantului dintr-o casă de ocrotire socială, actele de adopție, hotărârea judecătorească de eva-cuare dintr-o casă naționalizată și decla-rații care să demonstreze că nu există dreptul de proprietate pentru un alt imobil locuibil. Adjudenii care își depun dosar pentru locuințe trebuie să cunoască bine și criteriile de ierarhizare. Au întâietate la repartiția locuințelor persoanele care locuiesc în chirie, sunt căsătoriți, au copii în întreținere, sunt absolvenții de studii superioare, sau provin din instituții de ocrotire socială. Un aspect deloc de neglijat este și vechimea cererii, cei care au așteptat trei sau patru ani au prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?