Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Despre roşii, legumele fără oxidanţi


Roșia este o plantă anuală, originală din America de sud (Peru) , cu frunze mari , asimetrice, flori galbene și fructe mari, sferice, bogate în vitamine.
Constituenți principali:
– apa, glucide, protide, lipide, acizi organici, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier precum și oligoelemente (zinc, cupru, bor, iod) și vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP, E, K.
Roșia nu conține oxalați, ci un compus comparabil cortizonului, fiind astfel recomandată în tratarea reumatismului și a gutei.
 
Indicații:
– reumatism, gută, artrism, arterioscleroză, litiaze urinare și biliare, constipație, astenii, intoxicații cronice, pletoră, stări congestive, enterită, stări inflamatorii ale tractului digestiv. hipervascozitate sanguină, iar în uz extern:acnee, înțepături de viespe.
 
Mod de folosire:
– sub formă de salate
– suc de roșii (100 ml de trei ori pe zi, timp de 4 săptămâni)
 
Extern:
– în intepaturile de insecte: se freacă locurile în cauză cu frunze de roșie strivite;
– contra acneei: se tamponează cu o felie de roșie, iar a doua zi, cu frunze de măcriș strivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?