Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Pedepsit după ce şi-a bătut mătuşa


Gheorghe Hîrlău, bărbatul din Nănești acuzat că și-a snopit în bătaie mătușa în vârstă de 80 de ani, își așteaptă pedeapsa. Dosarul a rămas în pronunțare.
Procurorul de ședință a prezentat starea de fapt așa cum a fost reținută în rechizitoriu și a solicitat condamnarea inculpatului. Potrivit acestuia, fapta s-a petrecut în data de 20 ianuarie 2010, chiar în locuința bătrânei. Între femeie și nepotul său exista un conflict mai vechi. Avocatul victimei, Madlena Hîrlău, a spus că după tot ceea ce s-a întâmplat, femeia nu-și mai găsește liniștea și se teme că nepotul s-ar putea întoarce acasă, ca să termine ceea ce a început. În replică, apărătorul inculpatului a susți-nut că bărbatul este cunoscut cu afecțiuni psihice și că la data comiterii faptei era sub tratament. În cauză s-a efectuat și o expertiză psihiatrică, care a relevat faptul că Gheorghe și-a lovit mătușa având discernământul diminuat și că este suferind de boli psihice. „Solicităm ca la individualizarea pedepsei să țineți cont de sinceritatea și atitudinea inculpatului, dar și de starea acestuia și de starea conflictuală dintre cele două părți. Inculpatul este de acord să despăgubească partea vătămată”, a spus avocatul în apărarea clientului său.  Având ultimul cuvânt, Gheorghe a spus că era „bolnav cu capul”. „Mătușa nu-mi mai dădea pace. Nu voi mai greși”, a promis acesta.
Reamintim că bărbatul de 40 de ani a intrat în casa bătrânei în jurul orelor 18.00. Potrivit anchetatorilor, în urma unor neînțelegeri pe care le avea cu mătușa sa, Gheorghe Hîrlău a intrat și a lovit-o cu un par până a lăsat-o la pământ. După ce a terminat isprava, a fugit, lăsând victima întinsă pe jos. După aproximativ o oră, aceasta a fost găsită de o rudă, care a chemat ambulanța. Înainte ca echipa de cer-cetare să ajungă la fața locului, polițiștii din loca-litate îl căutau deja pe suspect, despre care se știa că este o persoană deosebit de violentă. Oamenilor legii nu le-a fost ușor să-l imobilizeze pe Gheorghe, ei trăgând și trei focuri de armă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?