Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

100 de lei şi scapi de fumat


De o săptămână a fost relansată, în Vrancea, campania „Stop Fumat”, care se adresează celor ce vor să renunțe la acest viciu. Spre deosebire de anul trecut, când programul s-a desfășurat gratuit, anul acesta cei interesați trebuie să plătească 100 lei, contravaloarea ședinței de consiliere și a tratamentului necesar, coplata fiind introdusă de Ministerul Sănătății.
Chiar și în aceste condiții, numărul celor care doresc să urmeze acest program și s-au programat la cabinetul de pneumologie, din cadrul Spitalului TBC, este destul de mare. „Aproximativ 100 de persoane m-au contactat pentru a le programa la consultații, unele dintre ele fiind pe lista de așteptare chiar din luna aprilie, când Ministerul Sănătății a întrerupt programul. Cei care urmează acest program, beneficiază de consiliere și tratament, cu o va-loare între 160 de lei, cel mai ieftin, și 300 de lei, cel mai scump”, a declarat Iuliana Å¢opană, coordonatorul programului la nivel local. 
Medicul Iuliana Å¢opană consideră că taxa de 100 de lei, introdusă de Ministerul Sănătății, este binevenită, deoarece pacienții sunt mult mai motivați în parcurgerea programului.
În perioada octombrie 2009 – aprilie 2010, aproximativ 700 de vrânceni au beneficiat de consiliere și tratament în cadrul campaniei „Stop Fumat”, din care 40% au reușit să renunțe la acest viciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?