Traficanţii de cânepă vor în libertate

0
310


Tinerii care, la sfârșitul săptămânii trecute, au vândut cânepa de la Sihlea polițiștilor au declarat recurs imediat după ce au fost arestați. Calea de atac va fi soluționată zilele acestea de magistrații Curții de Apel Galați. „Cei trei suspecți au declarat recurs. Din punctul nostru de vedere, mandatul de arestare este nelegal. Cânepa de pe marginea șanțului nu poate constitui drog. Nici măcar nu sunt consumatori. Auzind că se fac bani din asta, au încercat. Doi dintre ei au și o situație materială precară. Până la acest moment nu au avut tangențe cu legea penală. S-ar putea discuta despre o tentativă la infracțiunea de înșelăciune. Soluția de a-i arunca în arest este exagerată. Noi am solicitat măsura de a nu părăsi localitatea.  Ei au povestit exact cum au fost la Sihlea și au cules cânepa”, a precizat avocatul Cristian Dragovici, apărătorul unuia dintre suspecți.

Reamintim că George M., de 21 de ani, din Focșani, și Eduard C., de 24 de ani, din Vânători, au fost prinși în flagrant joi seară, în timp ce încercau să vândă unui polițist sub acoperire 400 de grame canabis. Din parcul central, unde a avut loc acțiunea, băieții au fost duși la Parchet, unde au fost audiați. În fața procurorului, ei ar fi spus că în cursul aceleiași zile au mers la Sihlea și au recoltat cânepă de pe marginea drumului. Întorși în Focșani, băieții au contactat sau au fost contactați de un polițist sub acoperire în vederea încheierii unei tranzacții. După o întâlnire prealabilă, cumpărătorul a spus că se va întoarce în scurt timp cu banii. La ora fixată, omul legii a venit cu 750 de euro. El anunțase deja organele competente în ve-derea organizării flagrantului.
Suspecții au fost săltați și duși la sediul Parchetului. Asupra lor a fost găsită cantitatea de 400 de grame de canabis. Martoră la flagrant a fost și prietena unuia dintre ei, respectiv o tânără din Panciu. George și Eduard au dat declarații, în urma cărora, vineri, a mai fost reținut și Daniel P.. În aceeași cauză au mai fost audiate și alte persoane în calitate de martori.
Vineri seară, judecătorul a decis că George, Eduard și Daniel reprezintă pericol public și a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here